Adoptievoorwaarden

Ben je op zoek naar een nieuwe soulmate? Kom dan kennismaken met de dieren in onze opvang. Wij vinden het belangrijk dat je goed voorbereid en ingelicht bent voordat je een huisdier aanschaft. Onze dierverzorgers zijn je hierbij graag van dienst. Let op: wij werken voor adopties enkel op afspraak! Je vindt onze dieren ter adoptie terug onderaan deze pagina. 

Onze adoptieprocedure

  • Hebben wij een afspraak met je ingepland? Zorg er dan voor dat alle gezinsleden komen kennismaken met het dier. Het is ten slotte belangrijk dat iedereen een klik voelt met het dier, en het dier met jullie.
  • Heb je al een hond thuis? Op je eerste afspraak kom je met het voltallige gezin, maar zonder eigen hond. Indien de elementen positief zijn, plannen we een tweede afspraak met je in met je eigen hond. 
  • Het heeft geen zin om een al aanwezige kat mee te nemen naar het asiel, omdat dit voor de meeste katten ontzettend stressvol is. Heb je al een kat en adopteer je een van onze katten? Dan geven we je alle tips om de dieren rustig aan elkaar te laten wennen.
  • Ben je woonachtig in het buitenland? Dan zijn wij verplicht honden en katten in te enten tegen rabiës. Houdt rekening met extra kosten en vier weken wachttijd totdat het dier naar huis mag. Neem eerst contact met ons op, niet elk dier kan een maand extra in het opvangcentrum verblijven.
  • Het is niet toegestaan om een dier voor iemand anders te adopteren, als die andere persoon niet aanwezig kan zijn op de afspraak!

Tarief katten 
Kitten € 200,- Volwassen € 185,-  Senior kat (vanaf 10 jaar ) € 140,-

Onze katten zijn ontwormd, ontvlooid, gechipt, hebben een Europees paspoort, geldige vaccinaties en zijn gecastreerd of gesteriliseerd. Katten ouder dan 6 maanden worden ook getest op aids (FIV) en leucose en hebben de leucose vaccinatie gekregen. 

Tarief honden
Puppy (tot 1 jaar) € 355,- Volwassen hond (vanaf 1 jaar): € 310,- Senior hond (vanaf 8 jaar): € 170,-

Onze honden zijn ontwormd, ontvlooid, gechipt, hebben een Europees paspoort en hebben geldige vaccinaties. Reuen worden standaard gecastreerd in het opvangcentrum (indien niet ouder dan 5 jaar), teefjes kan de adoptant aan een voordeeltarief steriel  laten maken bij één van onze dierenartsen te Mechelen, Vilvoorde of Reet.

Wist je dat: Onze honden wekelijks worden beoordeeld en geëvalueerd en je zo een uitgebreide profielbeschrijving krijgt van onze honden? Ook na de adoptie van je hond of kat mag je rekenen op onze ondersteuning.

Steunend lidmaatschap: Bij jouw adoptie wordt er een jaarlijkse lidmaatschap verbonden van € 20,- per jaar. Het eerste jaar is verplicht, daarna is de lidmaatschap opzegbaar. Met jouw lidmaatschap steun je mee in de toekomst van het opvangcentrum.  

Alle dieren beschikbaar voor adoptie, worden hieronder in een overzicht vermeld. Er zijn wel meer dieren in het asiel aanwezig, maar nog niet klaar voor adoptie. Elke maandag of dinsdag komen alle nieuwe dieren online te staan. Onze website wordt dagelijks bijgewerkt. 

Staat er bij het dier in behandeling? Dan kan je voor het betreffende dier geen afspraak meer maken! We hebben voor het betreffende dier voldoende aanvragen. Staat het dier nog online, dan is deze nog beschikbaar voor adoptie. 
Krijg je een wit scherm bij een dier? Gelieve dan omhoog te scrollen.
Kittens: Klik hier

Laden...