Adoptie

Na een gewenningsperiode en medische onderzoeken worden de dieren in ons opvangcentrum ter adoptie aangeboden. Onze dieren zijn dan klaar voor een nieuwe thuissituatie en zijn in vele gevallen een gezinssituatie gewend.

Aan het adopteren van een dier uit het asiel zitten veel voordelen. Allereerst is de keuze nergens zo groot als in het asiel. We bekijken samen altijd naar de beste match tussen mens en dier. Onze medewerkers kunnen je heel veel vertellen over de honden, katten en knaagdieren en hun specifieke eigenschappen. Voor iedereen die een huisdier zoekt, ben je bij ons aan het goede adres. Ook na adoptie mag je steeds rekenen op onze ondersteuning.  

Onze adoptieprocedure

Bij de adoptie van een dier willen wij zo zorgvuldig mogelijk te werk gaan. Want het is belangrijk dat jij en je nieuwe huisgenoot goed bij elkaar passen. Daarom werken wij met een vaste adoptieprocedure. Hieronder staat beschreven hoe onze werkwijze is bij de adoptie van een hond en een kat. 

Voor onze honden

 • Wij vermelden online een uitgebreid profielbeschrijving van onze honden. Of ze met andere dieren overweg kunnen, en overweg kunnen met kinderen. Je leest de profielbeschrijving goed door voor je een afspraak maakt voor een kennismakingsgesprek. 

 • Je hebt een hond gevonden die je aanspreekt? Dan maak je online op onze website een afspraak. Tijdens het maken van jouw afspraak, krijg je een vragenlijst waar we enkele vragen stellen.

 • Komt de vragenlijst overeen met de noden van onze hond? Dan bevestigen wij jouw afspraak. Je krijgt een bevestiging, met daarin een link voor een extra vragenlijst (verplicht dooroverheid) 

 • Op de dag van de afspraak kom je met jouw voltallige gezin naar het centrum. Indien je een eigen hond hebt, komt deze nog niet mee op de eerste afspraak. Wanneer niet iedereen aanwezig is, voeren wij de afspraak niet uit. 

 • We gaan samen met de hond wandelen, en overlopen nog een aantal zaken / vragen. We vragen hierna om een nachtje erover te slapen om een keuze te maken.

 • Sta je er nog positief tegenover? Dan maken we graag een 2e afspraak met je. Je gaat dan alleen met de hond op wandeling. Ben je nog positief tegenover een adoptie? Dan maken we een afspraak met jou om de documenten in orde te stellen. En uiteraard wanneer jouw adoptie hond naar huis mag. 

 • Heb je reeds een hond in huis? Dan boeken we ook een 2e afspraak, je brengt dan je eigen hond mee. We zullen gaan wandelen en spelen op de speelweide met beide honden. We overlopen dan het verdere proces. 

Voor onze katten

 • Wij vermelden online een uitgebreid profielbeschrijving van onze katten. Of ze met andere dieren overweg kunnen, en overweg kunnen met kinderen. Je leest de profielbeschrijving goed door voor je een afspraak maakt voor een kennismakingsgesprek. 

 • Je hebt een kat gevonden die je aanspreekt? Dan maak je online op onze website een afspraak. Tijdens het maken van jouw afspraak, krijg je een vragenlijst waar we enkele vragen stellen.

 • Komt de vragenlijst overeen met de noden van onze kat? Dan bevestigen wij jouw afspraak. Je krijgt een bevestiging, met daarin een link voor een extra vragenlijst (verplicht dooroverheid) 

 • Op de dag van de afspraak kom je met jouw voltallige gezin naar het centrum. Indien je reeds een eigen kat hebt, neem je deze niet mee naar het centrum. Dit bezorgd extra stress voor je huidige kat. Wij hebben een uitgebreid introductie stappenplan uitgewerkt die je thuis stap per stap overloopt.

 • Wij kijken altijd naar de noden van de kat en de adoptant / huisvesting. Het kan voorvallen dat wij een andere kat voorstellen. Of wat ook vaak gebeurd dat een kat jouw uitkiest. 

 • Je neemt een reismand mee op je afspraak. Enkel een gesloten reismand is toegelaten. Is alles positief dan mag de kat direct mee. Indien dit niet direct kan, reserveren wij de kat maximaal 5 dagen. Er wordt een voorschot gevraagd te betalen in het centrum. 

Tarief katten 
Kitten € 210,-
Volwassen € 195,- 
Senior kat (vanaf 10 jaar ) € 150,-

Onze katten zijn ontwormd, ontvlooid, gechipt, hebben een Europees paspoort, geldige vaccinaties en zijn gecastreerd of gesteriliseerd. Katten ouder dan 6 maanden worden ook getest op aids (FIV) en leucose en hebben de leucose vaccinatie gekregen. Tevens hebben al onze katten een zeer uitgebreide profielomschrijving, omdat we deze goed evalueren voor we ze ter adoptie stellen. Je krijgt van ons ook een zeer uitgebreide advies en informatie mee voor en na adoptie. 

Tarief honden
Puppy (tot 1 jaar) € 355,- 
Volwassen hond (vanaf 1 jaar): € 315,-
Senior hond (vanaf 8 jaar): € 185,-

Onze honden zijn ontwormd, ontvlooid, gechipt, hebben een Europees paspoort en hebben geldige vaccinaties. Reuen worden standaard gecastreerd in het opvangcentrum. Reuen & teefjes kan de adoptant aan een voordeeltarief steriel  laten maken bij één van onze dierenartsen te Mechelen, Vilvoorde of Reet indien dit nog niet werd gedaan. Tenzij dit om medische of gedragsproblemen wordt afgeraden door onze gedragstherapeut. Onze honden worden wekelijks beoordeeld en geëvalueerd, zo heb je een uitgebreide profielbeschrijving krijgt van onze honden. 

Tarief knaagdieren:
Vrije bijdrage 

Steunend lidmaatschap: Bij jouw adoptie wordt er een jaarlijkse lidmaatschap verbonden van € 25,- per jaar. Het eerste jaar is verplicht, daarna is de lidmaatschap opzegbaar. Met jouw lidmaatschap steun je mee in de toekomst van het opvangcentrum.  Niet van toepassing bij adoptie van knaagdieren. 

 

Alle dieren beschikbaar voor adoptie, worden hieronder in een overzicht vermeld. Er zijn veel meer dieren in het asiel aanwezig, maar nog niet klaar voor adoptie. Enkel dieren die klaar zijn voor adoptie, komen online op onze website te staan. Elke dinsdag of woensdag komen alle nieuwe dieren online te staan. Onze website wordt dagelijks bijgewerkt. 

Staat het dier nog online? Dan is deze nog beschikbaar voor adoptie. 
Krijg je een wit scherm bij een dier? Gelieve dan omhoog te scrollen.
Kittens: indien er geen kittens online staan, zijn er nog geen vrij voor adoptie!

Er zijn geen andere vrije tijdsloten beschikbaar dan in het online systeem weergegeven.

Laden...

× Heb je een vraag?