Adoptievoorwaarden

Ben je op zoek naar een nieuwe soulmate? Kom dan kennismaken met de dieren in onze opvang. Wij vinden het belangrijk dat je goed voorbereid en ingelicht bent voordat je een huisdier aanschaft. Onze dierverzorgers zijn je hierbij graag van dienst. Let op: wij werken voor adopties enkel op afspraak! Je vindt onze dieren ter adoptie terug onderaan deze pagina. 

Adoptieprocedure

  • Hebben wij een afspraak met je ingepland? Zorg er dan voor dat alle gezinsleden komen kennismaken met het dier. Het is ten slotte belangrijk dat iedereen een klik voelt met het dier, en het dier met jullie.
  • Heb je al een hond en kom je op afspraak kennismaken met een hond? Op de eerste afspraak kom je zonder hond. Op de 2e afspraak wordt de hond meegebracht voor een kennismaking.
  • Het heeft geen zin om een al aanwezige kat mee te nemen naar het asiel, omdat dit voor de meeste katten ontzettend stressvol is. Heb je al een kat en adopteer je een van onze katten? Dan geven we je alle tips om de dieren rustig aan elkaar te laten wennen.
  • Het is niet mogelijk om onze dieren te bekijken zonder afspraak.
  • Ben je woonachtig in het buitenland? Dan zijn wij verplicht honden en katten in te enten tegen rabiës. Houd rekening met extra kosten en vier weken wachttijd totdat het dier naar huis mag. Neem eerst contact met ons op, niet elk dier kan een maand extra in het opvangcentrum verblijven.
  • Het is niet toegestaan om een dier voor iemand anders te adopteren, als die andere persoon niet aanwezig kan zijn op de afspraak!

Tarief katten 
Kitten € 190,- Volwassen € 180,-  Senior kat (vanaf 9 jaar ) € 125,-

Onze katten zijn ontwormd, ontvlooid, gechipt, hebben een Europees paspoort, geldige vaccinaties en zijn gecastreerd of gesteriliseerd. Katten ouder dan 6 maanden worden ook getest op aids (FIV) en leucose en hebben de leucose vaccinatie gekregen. 

Tarief honden
Puppy (tot 1 jaar) € 310, Volwassen hond (vanaf 1 jaar): € 260,- Senior hond (vanaf 8 jaar): € 160,-

Onze honden zijn ontwormd, ontvlooid, gechipt, hebben een Europees paspoort en hebben geldige vaccinaties. Reuen worden standaard gecastreerd in het opvangcentrum, teefjes kan de adoptant aan een voordeeltarief steriel  laten maken bij één van onze dierenartsen te Mechelen, Vilvoorde of Reet.

Wist je dat: Onze honden wekelijks worden beoordeeld en geëvalueerd en je zo een uitgebreid profielbeschrijving krijgt van onze honden? Ook na de adoptie van je hond of kat mag je rekenen op onze ondersteuning.

Alle dieren beschikbaar voor adoptie, worden hieronder in een overzicht vermeld. Er zijn geen andere honden, katten of knaagdieren beschikbaar ter adoptie dan diegene vermeld in het overzicht. Er zijn wel meer dieren aanwezig maar nog niet beschikbaar voor adoptie, tot ze online staan op deze pagina. Elke maandag of dinsdag komen nieuwe dieren online te staan. 

Staat er bij het dier in behandeling? Dan kan je voor het betreffende dier geen afspraak meer maken!
Krijg je een wit scherm bij een dier? Gelieve dan omhoog te scrollen.
Bij andere dieren vindt je ook katten & knaagdieren ter adoptie terug.