Adoptievoorwaarden

Ben je op zoek naar een nieuwe soulmate? Kom dan kennismaken met de dieren in onze opvang. Wij vinden het belangrijk dat je goed voorbereid en ingelicht bent voordat je een huisdier aanschaft. Onze dierverzorgers zijn je hierbij graag van dienst. Let op: wij werken voor adopties enkel op afspraak!

Adoptieprocedure

 • Een van onze dieren spreekt je aan? Maak dan online een afspraak en geef aan interesse te hebben in het adopteren van een dier.
 • Wij bevestigen de afspraak voor een eerste kennismaking. Voor katten werken wij met een eigen match-programma.
 • We verzoeken je om een geldige identiteitskaart mee te nemen en een vervoersmand (als je langskomt voor een kat).
 • Verloopt de eerste kennismaking goed? Dan bekijken we samen of het dier direct mee kan of dat we een afspraak maken voor een tweede kennismaking. Om een hond te adopteren, vragen wij je altijd om twee keer langs te komen.

Een dier
adopteren?

Bekijk onze
dieren

Belangrijk

 • Hebben wij een afspraak met je ingepland? Probeer er dan voor te zorgen dat alle gezinsleden komen kennismaken met het dier. Het is ten slotte belangrijk dat iedereen een klik voelt met het dier, en het dier met jullie.
 • Heb je al een hond en kom je op afspraak kennismaken met een hond? Op de eerste afspraak kom je zonder hond. Op de 2e afspraak wordt de hond meegebracht voor een kennismaking.
 • Het heeft geen zin om een al aanwezige kat mee te nemen naar het asiel, omdat dit voor de meeste katten ontzettend stressvol is. Heb je al een kat en adopteer je een van onze katten? Dan geven we je alle tips om de dieren rustig aan elkaar te laten wennen.
 • Het is niet mogelijk om onze dieren te bekijken zonder afspraak.
 • Ben je woonachtig in het buitenland? Dan zijn wij verplicht honden en katten in te enten tegen rabiës. Houd rekening met extra kosten en drie weken wachttijd totdat het dier naar huis mag. Neem eerst contact met ons op, niet elk dier kan 21 extra dagen in het opvangcentrum verblijven.
 • Het is niet toegestaan om een dier voor iemand anders te adopteren, als die andere persoon niet aanwezig kan zijn op de afspraak!
 • Kitten / Volwassen: € 165,-
 • Senior kat (vanaf 8 jaar ): € 85,-

  Onze katten zijn ontwormd, ontvlooid, gechipt, hebben een Europees paspoort, geldige vaccinaties en zijn gecastreerd of gesteriliseerd. Katten ouder dan 6 maanden worden ook getest op aids (FIV) en leucose.

  Wist je dat: Wanneer je een kat zelf wettelijk volledig in orde moet maken de prijs al snel oploopt tot € 324,-? En dit bovenop de aankoopprijs van de kat/kitten. Bij ons zijn de katten reeds volledig in orde en hoef je – als de kat verder gezond blijft – het eerste jaar niet naar de dierenarts.

 • Puppy (tot 1 jaar): € 300,-
 • Volwassen hond (vanaf 1 jaar): € 250,-
 • Senior hond (vanaf 6 jaar): € 150,-

Onze honden zijn ontwormd, ontvlooid, gechipt, hebben een Europees paspoort en hebben geldige vaccinaties.

Wist je dat: Onze honden wekelijks worden beoordeeld en geëvalueerd en je zo een uitgebreid profielbeschrijving krijgt van onze honden? Ook na de adoptie, mag je rekening op onze ondersteuning.

Er komt wekelijks een gedragstherapeut langs voor onze honden. Wij werken hiervoor met Maaike Pannemans.

Ook laten we regelmatig andere therapeuten kijken naar onze katten. 

Afspraak

Voor adoptie werken bij enkel op afspraak! Boek deze gemakkelijk online.

Kennismaking

We overlopen met jou een vragenlijst. Je maakt ook kennis met het betreffende dier.

Adoptiecontract

Is er een match? Dan maken we het adoptiecontract op. Voor honden geldt er een 2e afspraak.

Geadopteerd!

Je bent nu trotse eigenaar van je geadopteerde dier. Het eerste jaar volgen we jullie nog op.

Alle dieren beschikbaar voor adoptie, worden hieronder in een overzicht vermeld. Er zijn geen andere honden of katten beschikbaar voor adoptie, dan diegene vermeld in het overzicht. Staat er bij het dier in behandeling? Dan kan je voor het betreffende dier geen afspraak meer maken! Wij reserveren geen dieren.

Krijg je een wit scherm bij een dier? Gelieve dan omhoog te scrollen!