Ben je op zoek naar een nieuwe soulmate? Kom dan kennismaken met de dieren in onze opvang. Wij vinden het belangrijk dat je goed bent voorbereid en ingelicht voordat je een huisdier aanschaft. Onze dierverzorgers zijn je hierbij graag van dienst. Let op: wij werken voor adopties enkel op afspraak!

Adoptieprocedure

 •  Een van onze dieren spreekt je aan.
 • Je maakt online een afspraak, en geeft aan interesse te hebben in het adopteren van een dier.
 • Wij bevestigen de afspraak voor een eerste kennismaking. Voor katten werken wij met een eigen match-programma.
 • We verzoeken je om een geldig identiteitskaart mee te nemen en een vervoersmand (als je langskomt voor een kat).
 • Verloopt de eerste kennismaking goed? Dan bekijken we samen of het dier direct mee kan of dat we een afspraak maken voor een tweede kennismaking. Om een hond te adopteren, vragen wij je altijd om twee keer langs te komen.

Belangrijk

 • Hebben wij een afspraak met je ingepland? Probeer er dan voor te zorgen dat alle gezinsleden kennis komen maken met het dier. Het is ten slotte belangrijk dat iedereen een klik voelt met het dier, en het dier met jullie.
 • Heb je al een hond en kom je op afspraak kennis maken met een hond? Op de eerste afspraak kom je zonder hond. Op de 2e afspraak, wordt de hond meegebracht voor een kennismaking.
 • Het heeft geen zin om een al aanwezige kat mee te nemen naar het asiel, omdat dit voor de meeste katten ontzettend stressvol is. Heb je al een kat en adopteer je een van onze katten? Dan geven we je alle tips om de dieren rustig aan elkaar te laten wennen.
 • Het is niet mogelijk om onze dieren te bekijken, zonder het maken van een afspraak.
 • Ben je woonachtig in het buitenland? Dan zijn wij verplicht honden en katten te enten tegen rabiës, voordat hij of zij mag verhuizen. Houd rekening met extra kosten en drie weken wachttijd totdat het dier vanuit ons naar huis mag. Dit is doorgaans 20 dagen voor het dier de grens over mag! Neem contact met ons op, niet elk dier kan 20 extra dagen in het opvangcentrum verblijven.

Tarieven adoptie

Uiteraard brengt de adoptie van een huisdier kosten met zich mee. Hieronder vind je een overzicht van de tarieven per adoptie per dier. We rekenen adoptiekosten aan om de kosten voor de opvang en medische zorg die de dieren bij ons gekregen hebben te kunnen betalen. Hiervoor krijg je wel een dier dat is gecontroleerd door onze dierenarts, volledig gevaccineerd, gechipt en behandeld tegen vlooien en teken. Alle katten zijn bovendien gecastreerd of gesteriliseerd en getest op aids en leucose*. Mochten er zich onverhoopt medische problemen voordoen binnen één week na adoptie, dan kun je kosteloos bij onze dierenarts terecht. (Zemst, Mechelen of Reet) Of bij je eigen dierenarts, als je te ver van onze opvangcentrum woont. Onze honden worden ook getest door onze gedragstherapeut. Hiervan krijg je een uitgebreid verlag van ons mee.

Honden

 • Een hond tot 1 jaar     € 300,-
 • Een hond vanaf 1 jaar     € 250,-
 • Senior (vanaf 8 jaar)     € 150,-

Katten

 • Kitten / Volwassen    € 160,-
 • Senior kat (vanaf 9 jaar )     €  80,-

*   Aids en leucose testen voeren wij op alle katten uit sinds 25/02/2019

Nazorg

Na de plaatsing van onze dieren houden we contact met nieuwe eigenaren. Het blijft prachtig om te horen hoe goed onze voormalige dieren het bij hun nieuwe baasjes doen! Ook nadat een dier ons heeft verlaten kun je nog bij ons terecht voor vragen. Het eerste jaar nemen wij ook contact op met de adoptanten.

Adoptiebegeleiding aan huis:

Heb je extra ondersteuning nodig na adoptie? Op de eerste plaatst staat het opvangcentrum altijd klaar voor jou. Kunnen wij het probleem niet oplossen, dan kan Maaike aan huis komen (*) Om de situatie te bekijken. Meer informatie over Maaike Pannemans, klik hier

(*) De kosten zijn op rekening van de adoptant