Afstand van je dier

Als dierenopvangcentrum gaan we ervan uit dat mensen goed nadenken over de aanschaf van een huisdier. We bedoelen dan uiteraard niet alleen het voorzien van voer en een halsband, maar ook eventuele medische kosten.

Ondanks zorgvuldige afweging, kan je in een situatie belanden dat jouw dier niet bij jou kan blijven en dat je afstand wilt doen van je dier. De keuze om het dier naar het dierenasiel te brengen, is voor veel mensen dan de laatste optie. We zullen je dier met de nodige luxe ontvangen en verzorgen.

Het aannemen van afstandsdieren doen wij enkel als er plaats is, en als het welzijn van het dier niet in het gedrang komt door opname in ons opvangcentrum. Ook dienen onze medewerkers ervan overtuigd te zijn dat jouw dier herplaatsbaar is.

 

Dier
afstaan?

Boek een afspraak
online

Tweede kans
Als je door omstandigheden niet meer voor je hond of kat kunt zorgen, kunnen wij de zorg overnemen en zorgen dat het dier bij een nieuwe eigenaar een tweede kans krijgt. Indien je afstand wenst te doen van je hond of kat, maak je steeds online een afspraak. Wanneer wij de afspraak hebben bevestigd, kom je op de afgesproken datum met het dier naar het opvangcentrum.

Identiteitskaart
Bij het afstaan van een hond of kat, moet je je kunnen legitimeren. Vergeet daarom niet je identiteitskaart mee te nemen met de bijbehorende PIN-code.

Afstandsvergoeding
Wij kunnen onmogelijk dieren gratis opvangen. Het opvangen en verzorgen van een dier kost namelijk erg veel geld. De vergoeding is afhankelijk van het dier.

Afstand katten: 
Iedereen uit Vlaanderen kan zijn kat bij ons afstaan. 

Afstand honden:
Enkel honden uit onze aangesloten contractgemeentes kunnen bij ons terecht voor het afstaan van hun hond. De aangesloten gemeentes zijn Zemst, Steenokkerzeel, Kampenhout, Boortmeerbeek, Grimbergen en Machelen – Diegem

Is er in jouw regio geen dierenasiel of is deze volzet? Neem dan contact met ons op. We zullen bekijken of het mogelijk is je hond op te vangen in ons dierenasiel. Klik hier

  • Alleen de rechtmatige eigenaar kan afstand doen van een dier.
  • Betreft het een zwerfkat/verwilderde kat? Klik hier
  • Een kat gevonden? Klik hier

Tarief: Het tarief hangt af van een aantal factoren. Deze zullen wij in het opvangcentrum overlopen en zo het tarief bepalen.

  • Alleen de rechtmatige eigenaar kan afstand doen van een dier.
  • De hond in kwestie mag geen agressief gedrag naar kinderen & volwassenen vertonen. Indien dit niet het geval is, neem eerst contact op met ons voordat je een afspraak boekt.
  • Een hond gevonden? Klik hier


    Tarief: 
    Het tarief hangt af van een aantal factoren. Deze zullen wij in het opvangcentrum overlopen en zo het tarief bepalen.

Ben jij niet de rechtmatige eigenaar van de hond of kat? Onder bepaalde voorwaarden kan je als niet-rechtmatige eigenaar toch afstand doen van het dier. Neem hiervoor contact met ons op! 015 140 770 

Er komt wekelijks een gedragstherapeut langs voor onze honden. Wij werken hiervoor met Maaike Pannemans.

Ook laten we regelmatig andere therapeuten kijken naar onze katten.