Een dier afstaan is nooit gemakkelijk. Wij helpen je doorheen het hele proces, zodat het voor jou en je dier draaglijker is. Een dier afstaan is niet gratis! Voor deze ter adoptie kan komen, maken wij veel kosten. Om hierin bij te dragen, vragen wij een afstandsvergoeding.

Je dient zelf het dier te brengen, wij komen geen dieren halen. Dit gezien de administratieve handelingen. Je kan bij ons enkel cash betalen. Voor afstand en adoptie werken wij uitsluiten op afspraak.

Een kat afstaan Afstandsvergoeding: 50€

Je kan bij ons enkel cash betalen.Neem het paspoort of vaccinatieboekje van je kat mee.

Afspraak verplicht, Klik hier

Afstandsvoorwaarden katten:

  • De rechtmatige eigenaar kan enkel afstand tekenen voor het dier.
  • Betreft het een zwerfkat/ verwilderde kat? Klik hier
  • Een kat gevonden? Klik hier
Wat gebeurt er na afstand van je kat Wanneer je kat in ons opvangcentrum komt, gaat deze voor 10 a 14 dagen in afzondering. In deze periode bekijken we de gezondheid van de kat. Maar in deze tijd wordt deze ook gecastreerd/gesteriliseerd , gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooit.

Na deze periode vertrekken de katten naar de gemeenschappelijke kattenruimte. En maken zo plaats voor nieuwe katten die binnenkomen. Wanneer we een grote toevloed hebben, kan het gebeuren dat onze quarantaine vol zit. En we hierdoor dieren moeten weigeren!

Een hond afstaan Afstandsvergoeding: 80€

Je kan bij ons enkel cash betalen.Neem het paspoort of vaccinatieboekje van je hond mee.

Afspraak verplicht, Klik hier

Afstandsvoorwaarden honden:

  • De rechtmatige eigenaar kan enkel afstand tekenen voor het dier.
  • Gezien we een eerder klein asiel zijn, hebben we slechts enkele plaatsen beschikbaar voor staffords ,pitbull-achtigen & herdershonden. Wie een van deze rassen bij ons wil plaatsen, neemt eerst contact met ons op.
  • De hond in kwestie mag geen agressief gedrag naar volwassenen vertonen, en kan in het algemeen overweg met andere honden. Indien dit niet het geval is, dan kunnen we mogelijk samen uitkijken naar een betere oplossing. Neem vooraf even contact op met ons.
  • Een hond gevonden? Klik hier
Wat gebeurt er na afstand van je hond De hond wordt eerst getest door onze gedragstherapeut. Ook worden de honden gevaccineerd, gechipt , ontwormd en ontvlooit.

In tegenstelling tot onze katten, is er voor onze honden geen quarantaine periode. Onze honden kunnen redelijk snel ter adoptie worden aangeboden. Uiteraard als we merken dat de hond ziek is, zal deze nog niet ter adoptie worden aangeboden. Maar zal dan een tijdje opgevolgd worden.