Als dierenopvangcentrum gaan we ervan uit dat mensen goed nadenken over de aanschaf van een huisdier. We bedoelen dan uiteraard niet alleen het voer en een halsband, maar ook eventuele medische kosten.

Ondanks zorgvuldige afweging kun je in de situatie belanden dat jouw dier niet bij je kan blijven en dat je afstand wilt doen van je dier. De keuze om het dier naar het dierenasiel te brengen is voor veel mensen dan de laatste optie. Wij bieden ook adoptie vanuit thuis aan. De hond of kat kan tot we een nieuwe baasje hebben gevonden bij je thuis blijven. Mail ons voor meer informatie over thuisadoptie.

Tweede kans
Als je door omstandigheden niet meer voor je hond of kat kunt zorgen, kunnen wij de zorg overnemen en zorgen dat het dier bij een nieuwe baas een tweede kans krijgt. Indien je afstand wenst te doen van je hond of kat, maak je steeds online een afspraak.  Wanneer wij de afspraak hebben bevestigd, komt u op de afgesproken datum met het dier naar het opvangcentrum. 

ID kaart
Bij het afstaan, van een hond of kat. Moet je je kunnen legitimeren. Vergeet daarom niet je ID kaart mee te nemen, met de bijbehorende code.

Afstandsvergoeding
Wij kunnen onmogelijk alle dieren gratis opvangen. Het opvangen en verzorgen van een dier kost namelijk erg veel geld. De vergoeding is afhankelijk van het dier. De dieren dienen een geldig vaccinatieboekje/paspoort *te hebben, en een bewijs van de medische geschiedenis* (op te vragen bij de behandelende dierenarts). 

* Geld indien het dier ooit een paspoort / vaccinatie boekje heeft gekregen. Indien het dier geen dierenarts heeft gezien, kan er ook geen boekje of medische attest afgegeven worden aan ons. En maken we hierop een uitzondering! Let op: We controleren dit streng! Het is voor ons heel makkelijk te achterhalen, of het dier ooit bij een dierenarts is geweest. 

Tarieven afstand hond

  • Hond                                                                        €80,-

Afstandsvoorwaarden honden:

  • De rechtmatige eigenaar kan enkel afstand tekenen voor het dier.
  • Gezien we een eerder klein asiel zijn, hebben we slechts enkele plaatsen beschikbaar voor staffords ,pitbull-achtigen & herdershonden. Wie een van deze rassen bij ons wil plaatsen, neemt eerst contact met ons op.
  • De hond in kwestie mag geen agressief gedrag naar volwassenen vertonen, en kan in het algemeen overweg met andere honden. Indien dit niet het geval is, dan kunnen we mogelijk samen uitkijken naar een betere oplossing. Neem vooraf even contact op met ons.
  • Een hond gevonden? Klik hier

Tarieven afstand kat

  • Kat                                                                           €50,-

Afstandsvoorwaarden katten:

  • De rechtmatige eigenaar kan enkel afstand tekenen voor het dier.
  • Betreft het een zwerfkat/ verwilderde kat? Klik hier
  • Een kat gevonden? Klik hier

Asiel volzet?

Afstand honden: Momenteel volzet - Is je afspraak reeds bevestigd? Geen nood, kom op de afgesproken datum naar het opvangcentrum.

Afstand katten: Plaatsen beschikbaar