Afstand van je dier

Als dierenopvangcentrum gaan we ervan uit dat mensen goed nadenken over de aanschaf van een huisdier. We bedoelen dan uiteraard niet alleen het voorzien van voer en een halsband, maar ook eventuele medische kosten.

Ondanks zorgvuldige afweging, kan je in een situatie belanden dat jouw dier niet bij jou kan blijven en dat je afstand wilt doen van je dier. De keuze om het dier naar het dierenasiel te brengen, is voor veel mensen dan de laatste optie. We zullen je dier met de nodige luxe ontvangen en verzorgen. 

Het aannemen van afstandsdieren doen wij enkel als er plaats is, en als het welzijn van het dier niet in het gedrang komt door een opname in ons opvangcentrum. Onze medewerkers dienen ervan overtuigd te zijn dat jouw dier herplaatsbaar is. Bij ons ben je zeker dat de dieren niet in een typische asielomgeving / werking terecht komen.

Dier
afstaan?

Lees alles
op deze pagina

Tweede kans
Als je door omstandigheden niet meer voor je hond, kat of knaagdier kunt zorgen, kunnen wij de zorg overnemen en zorgen dat het dier bij een nieuwe eigenaar een tweede kans krijgt. Indien je afstand wenst te doen van je dier, maak je steeds online een afspraak. Wanneer wij de afspraak hebben bevestigd, kom je op de afgesproken datum met het dier naar het opvangcentrum. Door de grote drukte nemen wij momenteel enkel dieren uit onze contractgemeentes aan*

Enkel de rechtmatige eigenaar kan afstand doen van een dier.

Afstandsvergoeding
Wij kunnen onmogelijk dieren gratis opvangen. Het opvangen en verzorgen van een dier kost namelijk erg veel geld. 
De vergoeding is afhankelijk van het dier, en een aantal factoren. Deze zullen wij in het opvangcentrum overlopen en zo het tarief bepalen. Wij kunnen vooraf geen tarief vermelden. 

Identiteitskaart
Bij het afstaan van een hond of kat, moet je je kunnen legitimeren. Vergeet daarom niet je identiteitskaart mee te nemen. 

Onze contractgemeenten

Onze contractgemeentes zijn: Zemst, Steenokkerzeel, Kampenhout, Boortmeerbeek, Machelen – Diegem , Vilvoorde, Grimbergen en Putte. Krijg je geen afspraak mogelijkheid voor afstand van een dier? Neem contact op met ons per email om het dier op onze wachtlijst te plaatsen. Dit kan per diersoort verschillen afhankelijk van de beschikbare plaatsen. 

Woon je buiten onze contractgemeente? Neem dan contact met ons op per email, we bekijken of we plaats hebben om je dier te plaatsen bij ons. Indien er geen plaats is houden wij geen wachtlijst bij! 

Laden...