Afstand van je dier

Als dierenopvangcentrum gaan we ervan uit dat mensen goed nadenken over de aanschaf van een huisdier. We bedoelen dan uiteraard niet alleen het voorzien van voer en een halsband, maar ook eventuele medische kosten.

Ondanks zorgvuldige afweging kun je in de situatie belanden dat jouw dier niet bij jou kan blijven, en dat je afstand wilt doen van je dier. De keuze om het dier naar het dierenasiel te brengen is voor veel mensen dan de laatste optie. We zullen je dier met de nodige luxe ontvangen en verzorgen.

Het aannemen van afstandsdieren doen wij enkel als er plaats is, en als het welzijn van het dier niet in het gedrang komt door opname in ons opvangcentrum. Ook dienen onze medewerkers ervan overtuigd zijn dat jouw dier herplaatsbaar is.

Dier
afstaan?

Boek een afspraak
online


Asiel volzet?

Afstand honden: BEL 015 140 770
Afstand katten: PLAATSEN BESCHIKBAAR

 

Tweede kans

Als je door omstandigheden niet meer voor je hond of kat kunt zorgen, kunnen wij de zorg overnemen en zorgen dat het dier bij een nieuwe eigenaar een tweede kans krijgt. Indien je afstand wenst te doen van je hond of kat, maak je steeds online een afspraak. Wanneer wij de afspraak hebben bevestigd, kom je op de afgesproken datum met het dier naar het opvangcentrum.

Identiteitskaart
Bij het afstaan van een hond of kat, moet je je kunnen legitimeren. Vergeet daarom niet je identiteitskaart mee te nemen met de bijbehorende PIN-code.

Afstandsvergoeding
Wij kunnen onmogelijk dieren gratis opvangen. Het opvangen en verzorgen van een dier kost namelijk erg veel geld. De vergoeding is afhankelijk van het dier!

  • Enkel de rechtmatige eigenaar kan afstand doen van het dier.
  • Betreft het een zwerfkat/verwilderde kat? Klik hier
  • Een kat gevonden? Klik hier

Tarief: Het tarief hangt af van een aantal factoren. Deze zullen wij in het opvangcentrum overlopen, en het tarief bepalen.

  • Enkel de rechtmatige eigenaar kan afstand doen van het dier.
  • De hond in kwestie mag geen agressief gedrag naar volwassenen vertonen, en kan in het algemeen overweg met andere honden. Indien dit niet het geval is, neem vooraf eerst contact op met ons.
  • Een hond gevonden? Klik hier

    Tarief: Het tarief hangt af van een aantal factoren. Deze zullen wij in het opvangcentrum overlopen, en het tarief bepalen.

Ben jij niet de rechtmatige eigenaar van de hond of kat? Onder bepaalde voorwaarden, kan een niet rechtmatige eigenaar afstand doen van het dier. Neem hiervoor contact met ons op!

Er komt wekelijks een gedragstherapeut langs voor onze honden. Momenteel werken wij vast met Maaike Pannemans.

Ook laten we regelmatig andere therapeuten kijken naar onze honden / katten. 

ONS ADRES

Erasmuslaan 31 
1804 Zemst (Cargovil)

BEL ONS

015 140 770

MAIL ONS

© 2015 – 2020 Dierenopvangcentrum Zemst vzw | Alle rechten voorbehouden | Privacy en Cookie verklaring | Rekeningnummer: BE39 7350 3775 5519