Afstand

Als dierenopvangcentrum gaan we ervan uit dat mensen goed nadenken over de aanschaf van een huisdier. We bedoelen dan uiteraard niet alleen het voer en een halsband, maar ook eventuele medische kosten.

Informatie

Ondanks zorgvuldige afweging kun je in de situatie belanden dat jouw dier niet bij je kan blijven en dat je afstand wilt doen van je dier. De keuze om het dier naar het dierenasiel te brengen is voor veel mensen dan de laatste optie. Ondanks dat we een dierenasiel zijn, zal jouw dier in luxe overgoten worden in ons opvangcentrum.

Tweede kans
Als je door omstandigheden niet meer voor je hond of kat kunt zorgen, kunnen wij de zorg overnemen en zorgen dat het dier bij een nieuwe baas een tweede kans krijgt. Indien je afstand wenst te doen van je hond of kat, maak je steeds online een afspraak.  Wanneer wij de afspraak hebben bevestigd, komt u op de afgesproken datum met het dier naar het opvangcentrum.

Identiteitskaart
Bij het afstaan, van een hond of kat. Moet je je kunnen legitimeren. Vergeet daarom niet je identiteitskaart mee te nemen, met de bijbehorende code.

Afstandsvergoeding
Wij kunnen onmogelijk alle dieren gratis opvangen. Het opvangen en verzorgen van een dier kost namelijk erg veel geld. De vergoeding is afhankelijk van het dier.

Asiel volzet?

Afstand honden: Plaatsen beschikbaar
Afstand katten: Volzet*
*Uitzondering voor gevonden  , afstand en kittens uit onze contractgemeentes!

Basis prijs afstand: €35,-

Indien volgende zaken niet in orde zijn, worden er extra kosten aangerekend:

– Niet ingeënt of geen chip + €20,-
– Niet steriel + €35,-

Is je kat met niets in orde? Dan is de afstandsvergoeding €70,- in totaal

Afstandsvoorwaarden katten:

  • De rechtmatige eigenaar kan enkel afstand tekenen voor het dier.
  • Betreft het een zwerfkat/ verwilderde kat? Klik hier
  • Een kat gevonden? Klik hier
  • Hond      €80,-

Afstandsvoorwaarden honden:

  • De rechtmatige eigenaar kan enkel afstand tekenen voor het dier.
  • De hond in kwestie mag geen agressief gedrag naar volwassenen vertonen, en kan in het algemeen overweg met andere honden. Indien dit niet het geval is, neem vooraf eerst contact op met ons.
  • Een hond gevonden? Klik hier

Wekelijks komt een gedragstherapeut langs voor de honden en katten.  Zo kunnen wij de nieuwe honden en katten goed evalueren, voor deze ter adoptie komen.