Na een gewenningsperiode en medische onderzoeken worden de dieren in ons opvangcentrum ter adoptie aangeboden. Onze dieren zijn dan klaar voor een nieuwe thuissituatie en zijn in vele gevallen een gezinssituatie gewend.

Aan het adopteren van een dier uit het asiel zitten veel voordelen. Allereerst is de keuze nergens zo groot als in het asiel. We bekijken samen altijd naar de beste match tussen mens en dier. Onze medewerkers kunnen je heel veel vertellen over de honden, katten en knaagdieren en hun specifieke eigenschappen. Voor iedereen die een huisdier zoekt, ben je bij ons aan het goede adres. Ook na adoptie mag je steeds rekenen op onze ondersteuning.  

Adoptieprocedure in het kattencafé

Bij de adoptie van een dier willen wij zo zorgvuldig mogelijk te werk gaan. Want het is belangrijk dat jij en je nieuwe huisgenoot goed bij elkaar passen. Daarom werken wij met een vaste adoptieprocedure. 

Je kan vrijblijvend kennismaken met alle katten in ons café.Houd er rekening mee dat niet al onze katten op elk moment van de dag persé zichtbaar zijn. Als je een kat wil adopteren kan je dus best een afspraak maken om deze in alle rust te ontmoeten na onze openingsuren. Jullie doorlopen dan de adoptieprocedure zoals het asiel die voorlegt. Er zal dus steeds een officieel kennismakingsmoment moeten plaatsvinden met iedereen van het gezin. 

Het heeft voor de kennismakingen geen zin om een kat uit jouw huishouden mee te nemen, omdat dit voor de katten ontzettend stressvol is. Heb je al een kat en adopteer je een van onze katten? Dan geven we je alle tips om de dieren rustig aan elkaar te laten wennen.

Op de eerste afspraak hoef je geen reismand mee te nemen, er wordt eert een kennismaking gedaan. Het is belangrijk dat elk persoon uit je gezin aanwezig is! Is de kennismakingsgesprek positief, dan volgt er een 2e afspraak. Op de 2e afspraak neem je wel een reismand mee. Op die afspraak hoeft niet het voltallige gezin aanwezig te zijn. 

Tarief katten 
Kitten € 210,-
Volwassen € 195,- 
Senior kat (vanaf 10 jaar ) € 150,-

Onze katten zijn ontwormd, ontvlooid, gechipt, hebben een Europees paspoort, geldige vaccinaties en zijn gecastreerd of gesteriliseerd. Katten ouder dan 6 maanden worden ook getest op aids (FIV) en leucose en hebben de leucose vaccinatie gekregen. Tevens hebben al onze katten een zeer uitgebreide profielomschrijving, omdat we deze goed evalueren voor we ze ter adoptie stellen. Je krijgt van ons ook een zeer uitgebreide advies en informatie mee voor en na adoptie. 

Steunend lidmaatschap: Bij jouw adoptie wordt er een jaarlijkse lidmaatschap verbonden van € 25,- per jaar. Het eerste jaar is verplicht, daarna is de lidmaatschap opzegbaar. Met jouw lidmaatschap steun je mee in de toekomst van het opvangcentrum.  

 

Er zijn geen andere vrije tijdsloten beschikbaar dan in het online systeem weergegeven. Kan je echt niet op de voorgestelde datums? Neem dat contact per mail op (niet bellen!)

Voor het kattencafé kies je adoptie kat, cats & cups adoptie. katten die aanwezig zijn in het café, wordt vermeld in de profiel omschrijving van de kat.  

Vragen? Stuur een mail op info@dierenopvangcentrumzemst.be, of telefonisch bij zeer dringende vragen op 015 790 411. Maandag tot Vrijdag van 9 tot 12 uur bereikbaar.  

Tijdens de openingsuren van het café kan je een bezoek brengen aan onze katten uiteraard. Echter is het niet mogelijk een adoptie te bespreken. Dit is enkel mogelijk op afspraak. Gelieve dit te respecteren. 

Laden...