Dierenopvangcentrum Zemst heeft ruimte voor meer contractgemeentes voor het vangen van zwerfkatten en het ophalen van gevonden honden en katten
Momenteel bedient het Dierenopvangcentrum Zemst de gemeentes Zemst, Kampenhout, Steenokkerzeel en Boortmeerbeek voor het vangen van zwerfkatten en het ophalen van gevonden honden en katten. Op dit eigenste moment lopen er gesprekken met een bijkomende buurtgemeente die ook graag deze dagdagelijkse taken wil uitbesteden aan het Dierenopvangcentrum Zemst. De onderhandelingen zijn vergevorderd.
Het Dierenopvangcentrum wil en kan verder uitbreiden omdat hiervoor ruimte is. Dat betekent dat nog meer buurtgemeentes zich kunnen aansluiten voor zowel het vangen van zwerfkatten als het ophalen van gevonden honden en katten. Een contractgemeente kan opteren voor enkel het ophalen van gevonden honden en katten. Maar indien een contractgemeente wenst dat het Dierenopvangcentrum Zemst de zwerfkatten op haar grondgebied vangt en steriel maakt, kan dit enkel in combinatie met een overeenkomst voor het ophalen van gevonden honden en katten.
Het Dierenopvangcentrum Zemst is geheel uniek in zijn werking. Zo neemt het alle administratie over van de politie en gemeentediensten. Burgers kunnen rechtstreeks bellen om een melding te doen van zwerfkatten of als ze een hond of kat hebben gevonden. Ze hoeven dus niet meer eerst de gemeente of politie te contacteren. Het Dierenopvangcentrum haalt de gevonden dieren op, 7 dagen op 7 en dit van 8 uur tot 17 uur. Ook tijdens de feestdagen. Buiten de openingsuren haalt de politie vondelingen op en brengt ze in veiligheid naar het Dierenopvangcentrum waar ze toegang tot heeft. Zwerfkatten worden 5 dagen per week gevangen, met uitzondering van feestdagen. En dit alles aan een interessante prijs.
Wil jouw gemeente zich eveneens aansluiten? Stuur dan vandaag nog een e-mail naar info@dierenopvangcentrumzemst.be. Wij zijn er ook graag voor u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Heb je een vraag?