PERSBERICHT

Stop Dierenmishandeling gaat het Dierenopvangcentrum Zemst uitbaten. De gemeente Zemst vertrouwde het asiel toe aan de vzw, omdat zij bij de laatste selectieronde als beste kandidaat uit de bus kwam. Binnenkort zitten de gemeente en de vzw samen, om de huurovereenkomst te ondertekenen en andere praktische zaken te bespreken.

Asielwaardig beleid

Net zoals het gemeentebestuur vindt Stop Dierenmishandeling dat Zemst en omstreken een waardig asiel verdient, met ruime openingstijden en vrije toegang voor iedereen. Ze voorzien 24 per dag en 7 dagen per week permanentie, en maken werk van een pension. De vzw wil mensen ook sensibiliseren met tal van acties en activiteiten. De opbrengsten van de toekomstige shop, gaan integraal naar de werking van het dierenopvangcentrum.

In 2018 begint Stop Dierenmishandeling met de opvang van katten. Alle faciliteiten voor hen zijn immers voorzien. Tegen 2019 bouwt de vzw hondenverblijven, zodat deze trouwe viervoeters ook bij hen terechtkunnen. Wat Stop Dierenmishandeling nog meer in petto heeft voor de komende jaren? Ze vertellen het allemaal, tijdens de heropening van Dierenopvangcentrum Zemst.

Crowdfunding

Het uitbaten van een goed opvangcentrum kost geld, veel geld. Stop Dierenmishandeling begint vanaf nul, gezien het volledige asiel leeg is. Daarom startte de vzw een crowdfunding. Iedereen kan doneren, zowel geld als materiaal. Ook al doneert iedereen een euro, alle kleintjes maken een grote. Wil je erbij zijn wanneer het dierenopvangcentrum de deuren weer opent? Hou dan de website van de vzw in de gaten. Iedereen is alvast uitgenodigd.

Meer info op de website van Stop Dierenmishandeling vzw