Een dier gevonden?

Heb je een hond of zieke/gewonde kat gevonden in de volgende gemeentes: 
Zemst (en deelgemeentes) 
Kampenhout (en deelgemeentes) 
Steenokkerzeel (en deelgemeentes)
Grimbergen (en deelgemeentes)
Machelen – Diegem
Boortmeerbeek 

Bel dan direct: 015 140 770

Hoe beoordeel je of een kat ziek is?
Is het dier erg mager, heeft het verwondingen, is het verzwakt, heeft het moeite met lopen of ademt het dier moeilijk, dan is het zeker nodig om ons te bellen.

Ziet de kat er gezond uit?
Er worden te vaak gezonde volwassen katten opgehaald door ons. Deze katten veroorzaken overlast of men denkt dat het dier zijn huis niet meer weet te vinden. Dit leidt vaak tot discussie met de rechtmatige eigenaar, die erachter komt dat zijn kat vlakbij huis is opgehaald en daar nu financieel voor moet opdraaien. Ben je bezorgd, maar oogt de kat gezond, bel ons dan op 015 140 770.

Een dier
gevonden?

Contacteer
ons

 

Je dier verloren?

Onderaan deze pagina vind je een overzicht terug van de gevonden dieren.

Tips

 • Loop nooit achter een hond aan, zeker niet wanneer hij angstig is. Indien het lukt om de hond te vangen, doe dit dan ook. Zo voorkom je mogelijk verdere ongelukken.
 • Wanneer een kat een knip in zijn oor heeft, gaat het in vele gevallen om een zwerfkat. Dit dier mag vrij rondlopen. Is de kat sociaal en gezond? Laat ze dan gewoon rondlopen en geef ze vooral geen eten. Is de kat ziek? Bel ons dan zeker op!
 • Kom je een schuwe/wilde kat tegen die geen menselijk contact verdraagt en geen knip in het oor heeft? Dan gaat het vermoedelijk om een zwerfkat. Klik hier voor informatie over het zwerfkattenbeleid.

Je moet een gevonden hond of kat binnen de vier dagen melden. Het is ten strengste verboden om het dier zelf op te vangen of door te geven/verkopen. Om gevonden dieren op te vangen, moet je erkend zijn door de dienst Dierenwelzijn.

Wettelijk is vastgelegd dat het asiel gevonden dieren 15 dagen opvangt zodat de eigenaar zich kan melden. Als de eigenaar zich niet meldt binnen deze 15 dagen, draagt de gemeente het eigendom over aan het asiel. Het asiel zal dan overgaan tot herplaatsing van het dier bij een nieuwe eigenaar.

 • Zemst, Eppegem, Weerde, Elewijt en Hofstade
 • Steenokkerzeel, Melsbroek en Perk
 • Kampenhout, Berg, Buken en Nederokkerzeel
 • Boortmeerbeek, Hever en Schiplaken
 • Grimbergen, Humbeek, Beigem, Strombeek – Bever 
 • Machelen – Diegem 


Een dier gevonden in een andere gemeente?
Dan contacteer je de politiedienst van de betreffende gemeente. Wij kunnen deze helaas niet opvangen. Ook gevonden dieren uit gemeentes dichtbij het opvangcentrum, zoals Vilvoorde, kunnen wij niet opvangen! Deze gemeentes betalen subsidies aan andere organisaties, die instaan voor de gevonden dieren.

Wil je een dier afstaan? Dan kan je uiteraard altijd bij ons terecht, ongeacht in welke gemeente je woont! 

 • Een wild dier? Contacteer VOC Malderen 
 • Overige dieren: Contacteer de politiedienst

Heb je een dood dier gevonden? Verwittig dan de gemeentelijke milieudienst. Vermeld om welk dier het gaat en waar het zich bevindt.

Gevonden honden en katten worden weergegeven bij 'andere dieren'. Deze hebben de code GH of GK. Zie je het knopje 'andere dieren' niet, dan zijn er geen gevonden dieren aanwezig in het opvangcentrum!

Als jouw kat of hond bij ons is ondergebracht en je komt hem ophalen, neem dan je eigen legitimatiebewijs, het inentingsboekje en/of een foto van je dier mee. We willen tenslotte zeker zijn dat het jouw dier betreft.

Omdat wij kosten hebben gemaakt voor de opvang van je dier, brengen wij jou deze kosten in rekening. De standaard kosten die wij aanrekenen zijn: vervoerskosten en administratiekosten. Heeft het dier geen chip, dan zijn wij wettelijk verplicht deze te voorzien van een chip. 

Medische kosten zijn uiteraard afhankelijk van eventuele behandelingen. Je kan bij ons enkel met Bancontact betalen.