Een dier gevonden?

Je hebt een hond of zieke kat gevonden in Zemst, Steenokkerzeel, Kampenhout of Boortmeerbeek? Bel dan direct 015 140 770

Hoe beoordeel je of een kat er slecht uitziet?
Is het dier vermagerd, heeft het verwondingen, is het verzwakt, heeft het moeite met lopen of ademt het dier moeilijk, dan is het zeker noodzaak om ons te bellen.

Ziet de kat er gezond uit?
Er worden te vaak gezonde volwassen katten opgehaald door ons. Deze katten veroorzaken overlast of men denkt dat het dier zijn huis niet meer weet te vinden. Dit leidt vaak tot discussie met de rechtmatige eigenaar, die erachter komt dat zijn kat vlakbij huis is opgehaald en daar nu financieel voor op moet draaien. Ben je bezorgd, maar oogt de kat gezond, neem dan contact op met 015 140 770

Een dier
gevonden?

Contacteer
ons

 

Je dier verloren?

Onderaan deze pagina, vindt je een overzicht terug van de gevonden dieren.

Tips

  • Loop nooit achter een hond, zeker niet wanneer hij angstig is. Indien het lukt om de hond te vangen, doe dit dan ook. Zo voorkom je mogelijk verdere ongelukken.
  • Wanneer een kat een knip in zijn oor heeft, gaat het in vele gevallen om een zwerfkat. Dit diertje mag vrij rondlopen. Is de kat sociaal en gezond? Laat ze dan gewoon rondlopen en geef ze vooral geen eten. Is de kat niet gezond. Bel ons dan zeker op!
  • Kom je een schuwe/wilde kat tegen die geen menselijk contact verdraagt en geen knip in het oor heeft? Dan gaat het vermoedelijk om een zwerfkat. Klik hier


Je moet een gevonden hond of kat binnen de vier dagen melden. Hem zelf gaan verhandelen is ten strengste verboden. Tenzij je een erkenningsnummer hebt van de dienst Dierenwelzijn.

Wettelijk is vastgelegd dat het asiel de zwerfdieren 15 dagen opvangt zodat de eigenaar zich kan melden. Als de eigenaar zich niet meldt binnen deze 15 dagen, draagt de gemeente het eigendom over aan het asiel. Het asiel zal dan overgaan tot herplaatsing van het dier bij een nieuwe eigenaar.

Zemst ,Steenokkerzeel, Kampenhout en Boortmeerbeek bestaan uit de volgende gemeentes:

  • Zemst, Eppegem, Weerde, Elewijt en Hofstade
  • Steenokkerzeel, Melsbroek en Perk
  • Kampenhout, Berg, Buken en Nederokkerzeel
  • Boortmeerbeek, Hever en Schiplaken


Een dier gevonden in een andere gemeente?
Dan contacteer je de politiedienst van de betreffende gemeente. Wij kunnen deze helaas niet opvangen. Ook gemeentes zoals Vilvoorde & Grimbergen wat valk aan ons asiel ligt, kunnen wij niet opvangen! Deze gemeentes betalen subsidies aan andere organisaties, die instaan voor gevonden dieren. Een dier afstaan? Dan kan je uiteraard altijd bij ons terecht. Ongeacht van welke gemeente! 

  • Een wild dier? Contacteer  VOC Malderen 
  • Overige dieren: Contacteer de politiedienst

Heb je een dood dier gevonden? Verwittig dan de gemeentelijke milieudienst. Vermeld om welk dier het gaat en waar het zich bevindt.

Gevonden honden of katten, worden weergegeven bij overige dieren. Deze hebben de code GH of GK. Zie je het knopje overige dieren niet, dan zijn er geen gevonden dieren aanwezig in het opvangcentrum!

Als je kat of hond bij ons is ondergebracht en je komt hem ophalen, neem dan je eigen legitimatiebewijs, het inentingsboekje en/of een foto van je dier mee. We willen tenslotte zeker weten dat het jouw dier betreft.

Omdat wij kosten hebben gemaakt voor de opvang van je dier, brengen wij jou deze kosten in rekening. De standaard kosten die wij aanrekenen zijn vervoerskosten, en administratiekosten. Heeft het dier geen chip, dan zijn wij wettelijk verplicht deze te voorzien van een chip. 

Medische kosten zijn uiteraard afhankelijk van eventuele behandelingen. Je kan bij ons enkel met bancontact betalen.

ONS ADRES

Erasmuslaan 31 
1804 Zemst (Cargovil)

BEL ONS

015 140 770

MAIL ONS

© 2015 – 2020 Dierenopvangcentrum Zemst vzw | Alle rechten voorbehouden | Privacy en Cookie verklaring | Rekeningnummer: BE39 7350 3775 5519