Een dier gevonden?

Je hebt een hond of zieke kat gevonden in Zemst, Steenokkerzeel, Kampenhout of Boortmeerbeek? Bel dan direct 015 140 770. 

Hoe beoordeel je of een kat er slecht uitziet?
Is het dier vermagerd, heeft het verwondingen, is het verzwakt, heeft het moeite met lopen of ademt het dier moeilijk, dan is het zeker noodzaak om ons te bellen.

Ziet de kat er gezond uit?
Er worden te vaak gezonde volwassen katten opgehaald door ons. Deze katten veroorzaken overlast of men denkt dat het dier zijn huis niet meer weet te vinden. Dit leidt vaak tot discussie met de rechtmatige eigenaar, die erachter komt dat zijn kat vlakbij huis is opgehaald en daar nu financieel voor op moet draaien. Ben je bezorgd, maar oogt de kat gezond, neem dan contact op met 015 140 770

Een dier
gevonden?

Contacteer
ons

Tips

  • Loop nooit achter een hond, zeker niet wanneer hij angstig is. Indien het lukt om de hond te vangen, doe dit dan ook. Zo voorkom je mogelijk verdere ongelukken.
  • Wanneer een kat een knip in zijn oor heeft, gaat het in vele gevallen om een zwerfkat. Dit diertje mag vrij rondlopen. Is de kat sociaal en gezond? Laat ze dan gewoon rondlopen en geef ze vooral geen eten. Is de kat niet gezond. Bel ons dan zeker op!
  • Kom je een schuwe/wilde kat tegen die geen menselijk contact verdraagt en geen knip in het oor heeft? Dan gaat het vermoedelijk om een zwerfkat. Klik hier

Je moet een gevonden hond of kat binnen de vier dagen melden. Hem zelf gaan verhandelen is ten strengste verboden. Tenzij je een erkenningsnummer hebt van de dienst Dierenwelzijn.

Wettelijk is vastgelegd dat het asiel de zwerfdieren 15 dagen opvangt zodat de eigenaar zich kan melden. Als de eigenaar zich niet meldt binnen deze 15 dagen, draagt de gemeente het eigendom over aan het asiel. Het asiel zal dan overgaan tot herplaatsing van het dier bij een nieuwe eigenaar.

Zemst ,Steenokkerzeel, Kampenhout en Boortmeerbeek bestaan uit de volgende gemeentes:

  • Zemst, Eppegem, Weerde, Elewijt en Hofstade
  • Steenokkerzeel, Melsbroek en Perk
  • Kampenhout, Berg, Buken en Nederokkerzeel
  • Boortmeerbeek, Hever en Schiplaken


Een dier gevonden in een andere gemeente?
Dan contacteer je de politiedienst van de betreffende gemeente. Wij kunnen deze helaas niet opvangen. Ook gemeentes zoals Vilvoorde & Grimbergen wat valk aan ons asiel ligt, kunnen wij niet opvangen! Deze gemeentes betalen subsidies aan andere organisaties, die instaan voor gevonden dieren. Een dier afstaan? Dan kan je uiteraard altijd bij ons terecht. Ongeacht van welke gemeente! 

  • Een wild dier? Contacteer  VOC Malderen 
  • Overige dieren: Contacteer de politiedienst

Heb je een dood dier gevonden? Verwittig dan de gemeentelijke milieudienst. Vermeld om welk dier het gaat en waar het zich bevindt.