Cadeau

De eindejaarsperiode staat voor de deur en dat betekent dat we stilaan weer gaan nadenken over het ideale geschenk voor de feesten. Net als vele producten in december vlotter over de toonbank gaan, piekt ook de verkoop van katten en honden. Nog te vaak zien mensen een huisdier als het perfecte eindejaarscadeau, maar dat is het niet!

Jaarlijks belanden duizenden honden en katten in het asiel. De redenen om een dier af te staan zijn divers: van allergieën tot een gebrek aan tijd. Hoe schattig het ook is om een hond of kat onder de kerstboom of door de schoorsteen te steken, helaas komen veel van deze dieren na verloop van tijd in een asiel terecht.

Wie een dier in huis neemt, kan zich immers verwachten aan tal van veranderingen. Zo kost een hond niet alleen enkele honderden tot duizenden euro’s in aanschaf. Zijn jaarlijkse verzorging kost minstens evenveel. Katten mogen dan wel goedkoper zijn, ook zij hebben dagelijks voldoende aandacht en zorg nodig. Wie een dier in huis neemt, doet er dus goed aan om zich vooraf voldoende te informeren. Niet alleen is het belangrijk om te weten wat een hond of een kat nodig heeft. Ook een bepaald honden- of kattenras kan een enorme impact hebben op de dagelijkse gang van zaken. Zo hebben herders tonnen beweging nodig, terwijl Siamese katten toch wel een beetje aandachtsgeil zijn.