Algemene vragen

We willen onze dieren zo min mogelijk stress bezorgen tijdens hun verblijf. Een continue in- en uitloop is een erg grote stressfactor voor onze dieren. Daarom kan men de dierenverblijven ook niet in. Enkel met een afspraak voor adoptie, gaan we tot de dierenverblijven. 

Wij werken enkel op afspraak. Daarvoor hebben wij een goede reden. Wij werken slechts met 1 fulltime medewerker, en een parttime medewerker. We dienen klaar te staan voor de gevonden dieren in Zemst , Kampenhout en Steenokkerzeel. Als ook voor het zwerfkattenbeleid in Zemst en Kampenhout. De dieren te verzorgen, adoptie gesprekken voeren en veel meer. Werken in een geplande omgeving, geeft ons meer ademruimte. Zo kunnen wij een dag voordien, reeds alles plannen. En extra vrijwilligers voorzien, indien er dieren worden gevonden. Of dat er vallen uitgezet moet en worden om zwerfkatten te vangen. 

Momenteel is het een testfase, die tot het einde van 2019 zal duren. En zal geëvacueerd worden. 

Doen we niet moeilijk over! Stuur ons een email op info@dierenopvangcentrumzemst.be

Neen! Wij zijn elke dag aanwezig van 8 tot 17 uur. Wil je ons bezoeken? Dan kan dit enkel op openingsdagen voor publiek. Andere dagen werken wij enkel op afspraak. Gelieve de openingsuren te respecteren, gezien onze dag volledig is gepland! 

Dierenopvangcentrum Zemst voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat het in het kader van dierenwelzijn en mensenwelzijn, onvermijdelijk is. Euthanasie gebeurt steeds in overleg met verschillende partijen.

Adoptie en afstand van dier

Men nog steeds dat in een asiel enkel gestoorde, agressieve of onopvoedbare honden en katten terechtkomen in een dierenasiel.

Niets is minder waar!

De top drie van afstandsredenen is: verhuis, scheiding en allergie. Inderdaad, nog altijd een meest gebruikte ‘excuus’. Deze honden of katten kunnen dus zonder al te veel aanpassingsproblemen perfect functioneren in een nieuwe gezin.

Veel mensen kopen ondoordacht een leuke pup of kitten. De opvoeding moet dadelijk beginnen, maar vooral wanneer de hond +/- + 6 maanden wordt, zijn er vaak problemen met de opvoeding. Kittens die dan weer de meubels en gordijnen slopen, of je in de nacht wakker houden. Mensen raken hierdoor gefrustreerd, en brengen de hond of kat naar het asiel.

Er zijn altijd “speciale” gevallen, honden met een gebruiksaanwijzing, die een aparte aanpak nodig hebben. Of minder sociale katten, die niet veel om aandacht vragen. Maar met de nodige liefde kunnen openbloeien. Indien je voor een hond of kat valt, zeggen we eerlijk alle negatieve en positieve dingen. Soms raden we je een hond of kat ook af, en vermelden we de reden waarom.

Alle reden dus om uw nieuwe huisgenoot in een asiel te komen zoeken.