Afgelopen vrijdag nam de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid veertien katten in beslag. De dieren werden ondergebracht bij Dierenopvangcentrum Zemst, waarmee de werking van het asiel geblokkeerd zit. Eerder deze maand werden op hetzelfde adres in Haacht ook al 34 hangbuikzwijnen en twee koeien in beslag genomen.

Maar liefst elf katten en drie kittens verblijven momenteel in het dierenopvangcentrum van Zemst. Elk dier zat onder de vlooien en oormijt. Enkele poezen zijn er zo erg aan toe dat ze medische hulp nodig hebben. Dierenopvangcentrum Zemst liet de dieren meteen vaccineren, ontwormd en ontvlooien. Daarnaast kreeg elke kat een behandeling om etter, bloed en een bijzonder indringende geur te verdrijven.

Met de inbeslagname zit de ziekenboeg in het opvangcentrum vol. Gezien elk nieuw dier eerst in quarantaine moet, kan Dierenopvangcentrum Zemst momenteel geen nieuwe dieren meer aannemen. Hoe lang de in beslag genomen katten moeten blijven is voorlopig onduidelijk. De eigenaar krijgt nog enkele dagen de tijd om orde op zaken te stellen, om zo opnieuw aanspraak te kunnen maken op de katten. Dit is enigszins opmerkelijk gezien eerder deze maand ook al 34 hangbuikzwijnen en twee koeien op hetzelfde adres in beslag genomen werden.

Het is duidelijk dat deze mensen niet in staat zijn om voor dieren te zorgen. Dierenopvangcentrum Zemst hoopt dan ook dat ze de veertien katten een betere thuis kunnen geven. Momenteel verblijven er trouwens nog enkele dieren in het Haachtse. Of zij gezond zijn, dat is een groot vraagteken. Gezien de toestand van de katten en de hangbuikzwijnen ziet het er voor achtergebleven dieren allesbehalve goed uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Heb je een vraag?