Een tijdje geleden stelde Stop Dierenmishandeling zich kandidaat voor de overname van het dierenasiel in Zemst. Na een grondige screening selecteerde een onafhankelijk bureau de meest geschikte kandidaten, waaronder onze vzw. Vorige week was er dan de informatievergadering, waarbij we meer toelichting kregen bij het verdere verloop van de procedure.

De komende weken maakt Stop Dierenmishandeling werk van een lijvig dossier. Hierin omschrijven we niet alleen hoe we de werking van het asiel zien. Een van de voornaamste aspecten blijft de financiering van het hele project. Daarom zijn een overwogen business plan, met een financieel meerjarenplan cruciaal, voor de correcte inschatting van de haalbaarheid van een goed draaiend en diervriendelijk asiel.

Een asiel runnen is niet gemakkelijk, zeker niet op financieel vlak. Zo moeten we als vzw een voltijds als deeltijds medewerker tewerkstellen, om een goede werking te kunnen garanderen. Dat betekent meteen dat we toch over een redelijk budget moeten beschikken, want personeel is nu eenmaal niet goedkoop.

Momenteel zijn er enkel verblijven voor katten. Dat betekent dat we ook geld en tijd moeten investeren in de bouw van hondenverblijven. Nadat we alle financiële aspecten in kaart hebben gebracht,  zullen we alles opnieuw evalueren en nagaan of een overname haalbaar is.

Indien alles volgens plan verloopt en we de kosten kunnen dekken, dan hopen we binnenkort het dierenasiel in Zemst over te nemen en om te dopen tot Dierenopvangcentrum SD Zemst. Fingers crossed! We houden jullie op de hoogte.

Wil je ondertussen mee blijven werken aan onze droom? Steun ons dan mee door een kleine bijdrage te storten op onze rekening. Dit zal onze opstart veel gemakkelijker maken.

Naam: Stop Dierenmishandeling
Iban: BE39 7350 3775 5519
BIC: KREDBEBB
Mededeling: Donatie Asiel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Proudly powered by Wpopal.com