Kittens

Zorg dat je zeker bent dat je voor een kitten wilt kiezen! Voor een kitten zorgen is gemiddeld meer en intensiever werk dan een volwassen kat. Indien je toch beslist om een kitten te nemen, is het beter (indien er nog geen andere katten zijn) om twee kittens samen te adopteren. Heb je dus geen andere kat in huis? Dan kan je bij ons enkel kittens per 2 adopteren (uit hetzelfde nest). Telefonisch beantwoorden wij geen vragen over kittens! 

Hoe verloopt een adoptie van onze kittens? 

  1. Wanneer kittens 12 weken oud zijn, komen ze vrij ter adoptie op onze website. Eerder komen de kittens niet vrij voor adoptie?
  2. Je gaat op bezoek bij het gastgezin thuis. Hiervoor regelen wij een afspraak voor je.
  3. Het gastgezin geeft ons door wie de kittens mag adopteren.
  4. Er wordt een adoptiecontract opgemaakt, dat je ondertekent in ons opvangcentrum. Uiteraard is een kitten adopteren niet gratis!
  5. Er wordt een afspraak gemaakt met het gastgezin wanneer je de kitten mag ophalen. 

Bekijk onze kittens op de adoptie pagina. Indien er geen kittens online staan vermeld, zijn er op dat moment ook geen beschikbaar!
Klik hier

Waarom kittens per twee, of moet er een andere kat aanwezig zijn?
De kans op gedragsproblemen is groter bij een kitten dat alleen geplaatst wordt. Let wel: we beweren niet dat er automatisch problemen ontstaan, maar de kans is groter. Ben je zelf weinig thuis, dan is die kans nog groter.

Het belang van samen spelen
Kittens die met soortgenoten opgroeien, corrigeren elkaar als er te fel gespeeld wordt. Ze hebben gezelschap aan elkaar en ze kunnen hun energie op elkaar uitleven. De kans dat een kitten alleen zich gaat vervelen en daardoor kattenkwaad gaat uithalen (krabben aan de meubels, spullen vernielen), is veel groter bij één kitten alleen dan bij twee kittens. 

Zijn er kittens aanwezig in het opvangcentrum?
Neen, deze verblijven bij onze gastgezinnen. Een afspraak maken voor bezoek van kittens of ons bezoeken heeft geen enkel nut. Indien kittens op 16 weken nog in het gastgezin aanwezig zijn verplaatsen we ze soms wel naar het opvangcentrum.

Onze kittens zijn: steriel, ze hebben de vaccinatie en de herhaal vaccinaties gekregen, zijn ontwormd en ontvlooid, hebben een chip en Europees paspoort. De adoptiebijdrage is 210 euro per kitten. 

Steunend lidmaatschap: Bij jouw adoptie wordt er een jaarlijkse lidmaatschap verbonden van € 25,- per jaar. Het eerste jaar is verplicht, daarna is de lidmaatschap opzegbaar. Met jouw lidmaatschap steun je mee in de toekomst van het opvangcentrum. 

Wij reserveren geen kittens en werken niet met een wachtlijst.