Kittens

Zorg dat je zeker bent dat je voor een kitten wilt kiezen! Het is gemiddeld meer en intensiever werk dan een volwassen kat. Indien je toch beslist om een kitten te nemen, is het beter (indien er nog geen andere katten zijn) om de kittens per 2 te adopteren. Heb je geen andere kat in huis? Dan kan je bij ons enkel kittens per 2 adopteren (uit hetzelfde nest)

kittens adopteren?

  • Vul onze online formulier in, Geen kittens beschikbaar
  • Vul alles naar waarheid in! Een huisbezoek kan onderdeel zijn, voor een adoptie.
  • We contacteren je, wanneer er kittens beschikbaar zijn

Belangrijk

Kans op ongewenst gedrag

De kans op gedragsproblemen is groter bij een kitten dat alleen geplaatst wordt. Let wel: we beweren niet dat er automatisch problemen ontstaan, maar de kans is groter. Ben je zelf weinig thuis, dan is die kans nog groter.

Het belang van samen spelen

Kittens die met soortgenoten opgroeien, corrigeren elkaar als er te fel gespeeld wordt. Ze hebben gezelschap aan elkaar en ze kunnen hun energie op elkaar uitleven. De kans dat een kitten alleen zich gaat vervelen en kattenkwaad gaat uithalen (krabben aan de meubels, spullen vernielen), is veel groter bij één dan bij twee kittens.

Wij reserveren geen kittens, en werken ook niet met een wachtlijst! De kittens kunnen in ons gastgezin bezocht worden op 12 weken. Wanneer de kittens tussen de 13 à 14 weken oud zijn, mogen ze pas mee met de adoptant.

Onze kittens zijn: steriel, ze hebben de vaccinatie en de herhaalvaccinaties gekregen, zijn ontwormd en ontvlooid. Hebben een chip en Europees paspoort. 

Kittens vertrekken bij ons, als ze 13 a 14 weken zijn. Eerder zullen onze kittens niet vertrekken! 

Onze kittens worden geplaatst bij onze opvanggezinnen. Het opvangcentrum bezoeken, om kittens te kunnen bekijken. Is helaas niet mogelijk! Een asiel is geen ideale omgeving voorjonge kittens. Onze gastgezinnen maken onze kittens sociaal, en laten ze kennismaken met andere dieren (katten & honden) 

Het gastgezin bepaald of je de kitten(s) mag adopteren of niet. Wij als opvangcentrum staan hier volledig buiten. Waarom? Het gastgezin heeft onze kitten(s) voor een lange tijd verzorgd. Ze kennen hun gedrag, wat ze wel graag willen. Of juist helemaal niet. Karakteristieken over onze kittens komen niet online. Zodat men niet kan inspelen op wat we precies zoeken. 

  1. Wanneer de kittens 12 weken oud zijn, ontvang je een e-mail van ons.
  2. Je gaat op bezoek bij het gastgezin thuis. Hiervoor regelen wij een afspraak voor je.
  3. Het gastgezin geeft ons door wie de kittens mogen adopteren.
  4. Er wordt een adoptiecontract opgemaakt, die je ondertekent in ons opvangcentrum. Uiteraard is een kitten adopteren niet gratis!
  5. Er wordt een afspraak gemaakt met het gastgezin wanneer je de kitten mag ophalen.

ONS ADRES

Erasmuslaan 31 
1804 Zemst (Cargovil)

BEL ONS

015 140 770

MAIL ONS

© 2015 – 2020 Dierenopvangcentrum Zemst vzw | Alle rechten voorbehouden | Privacy en Cookie verklaring | Rekeningnummer: BE39 7350 3775 5519