NALATENSCHAP

dog-2826723_1920

WAT IS

Een legaat is een schenking, opgenomen in een testament, en dit van roerende of onroerende goederen. Deze schenking kan enkel gedaan worden aan personen of instellingen (zoals Stop Dierenmishandeling vzw) die gerechtigd zijn legaten te aanvaarden. U kan Stop Dierenmishandeling vzw ook tot erfgenaam maken.

Een legaat aan Stop Dierenmishandeling vzw is fiscaal voordelig aangezien de successierechten voor Stop Dierenmishandeling vzw in Vlaanderen slechts 8,5% bedraagt. In Wallonië is dat 7% en in het Brusselse Gewest 12,5%. Uw erfenis kan op die manier zo optimaal mogelijk gebruikt worden.

DUO LEGAAT

Het duo – legaat geeft u de mogelijkheid om zowel voor diegenen aan wie u een deel achterlaat als voor Stop Dierenmishandeling vzw een win—win situatie te creëren. Bij een duo – legaat betaalt Stop Dierenmishandeling vzw de successierechten op het aan de erfgenamen geschonken bedrag. Op deze manier kan u uw eigen erfgenamen bevoordelen en tegelijk een schenking doen. Stop Dierenmishandeling vzw geeft u dan graag meer uitleg indien u een dergelijk duo—legaat zou overwegen. Uiteraard kunt u deze informatie ook gratis inwinnen bij een notaris.

friends-1149841_1920
butterfly-1228639_1920

NALATEN

U kan Stop dierenmishandeling vzw een legaat nalaten door in uw testament te vermelden dat u een deel of heel uw bezit, als u geen wettelijke erfgenamen heeft aan Stop Dierenmishandeling vzw nalaat. Dit kan zowel in een handgeschreven als in een notarieel testament.  Om misverstanden te vermijden raden wij u aan uw testament, welke vorm die ook is, bij een notaris in bewaring te geven. U mag de vzw zelf kiezen, deze kan niet opgelegd worden door uw notaris. Deze hebben vaak een boekje, met vzw's die grof geld betalen om daarin te mogen staan. Wil je dat wij een nieuw baasje zoeken voor jouw huisdier, dit is uiteraard bespreekbaar met ons. 

DIT HEB JE NODIG

Onderstaande gegevens heeft u of uw notaris nodig: 

Naam: Stop Dierenmishandeling vzw
Straat & huisnummer: Sigarenstraat 72
Postcode & gemeente: 2940 Stabroek
Ondernemingsnummer: BE0599797817
Gsm: 0474177110
Email: info@stopdierenmishandeling.be

dog-624952_1920