Nalatenschap

Door Dierenopvangcentrum Zemst VZW op te nemen in je testament, zorgt je er voor dat we ook in de toekomst ons werk verder kunnen zetten.

  • Als je geen erfgenamen hebt, dan kan je jouw volledige vermogen schenken aan wie je wilt, dus ook aan Dierenopvangcentrum Zemst.
  • Ook als je wettelijke (reservataire) erfgenamen hebt, kan je een kleine erfenis aan een goede doel nalaten. 

Vanaf 1 juli 2021 betalen goede doelen in het Vlaams Gewest 0 % erfbelasting als je hen iets nalaat via je testament. Dierenopvangcentrum Zemst is een erkend goed doel.

Nog
vragen?

Contacteer
ons

Informatie

Uiteraard is de notaris de meest geschikte persoon om een juridisch correct testament op te stellen.

Om ons in je testament op te nemen, dien je deze gegevens vermelden: Dierenopvangcentrum Zemst VZW Erasmuslaan 31 1804 Zemst (Cargovil) BE0599797817

Belangrijke mededeling: Je je in het verleden een duolegaat opgemaakt? Dit type testament is in het Vlaams Gewest niet meer geldig sinds 1 juli 2021. Dit geldt ook voor testamenten die vóór 1 juli 2021 zijn opgesteld.

Wie dus een duolegaat in zijn testament heeft opgenomen, raden we aan om het testament te laten nazien door een notaris en aan te passen. Door een wijziging moet het goede doel immers meer erfbelasting betalen dan de waarde die het zou ontvangen. 

Heb je huisdieren?
We kunnen voor de honden, katten of knaagdieren een nieuwe thuis zoeken. Ze permanent in het opvangcentrum houden, is helaas niet mogelijk. Maar uiteraard zullen wij er alles aan doen om voor hen een nieuwe gouden mand te vinden! Wij volgen de adoptanten het eerste jaar ook op. 

× Heb je een vraag?