Dierenopvangcentrum Zemst opent de deuren voor het grote publiek

ZEMST – Op zondag 3 juni organiseert Dierenopvangcentrum Zemst haar eerste opendeurdag. Iedereen is welkom om kennis te maken met de nieuwe uitbaters en haar bewoners. Bovendien zijn er tal van leuke activiteiten voor jong en oud.

Op de eerste zondag van juni opent Dierenopvangcentrum Zemst de deuren voor het grote publiek. Tussen 13 en 18 u. kan iedereen kennismaken met de werking, maar ook met de mensen die elke dag hard werken om het opvangcentrum draaiende te houden. Er zijn bovendien tal van leuke activiteiten.

 Dierenopvangcentrum Zemst organiseert een rondleiding, waarbij ze meer uitleg geeft over het reilen en zeilen binnen de muren van de Erasmuslaan 31. Daarnaast kunnen de aanwezigen smullen van heerlijke pannenkoeken, terwijl de allerkleinsten langsgaan bij de kindergrime. Die dag tekenen ook tal van vzw’s en andere standhouders present. Maak kennis met Dierenbescherming Mechelen vzw, Flappies Hondentrainingvzw Fieke’s Poezenhuisje, L’auraga, Dierendroom, Zwerfkat Diesten Zwerfpoezen Rupelstreek. Alsof dat nog niet volstaat is er ook een tombola waarbij iedereen gegarandeerd prijs heeft.

Sinds januari van dit jaar laat Stop Dierenmishandeling vzw een nieuwe wind waaien door Dierenopvangcentrum Zemst. Zo slaagde de vzw er al in om een dertigtal katten een nieuwe en vooral geschikte thuis te bezorgen. Deze zomer gaat ook het kattenpension open. En als dat nog niet volstaat maakt Dierenopvangcentrum Zemst vanaf september plaats voor honden die een tweede kans verdienen. Om een optimale werking te garanderen, organiseert het opvangcentrum doorheen het jaar tal van leuke activiteiten, gaande van workshops en lezingen tot quiz- en spaghettiavonden. Wie Dierenopvangcentrum Zemst wil steunen, kan ook op elk moment een vrijblijvende donatie doen.

Vegan potluck

In het kader van ‘dagen zonder vlees’ organiseerden Stop Dierenmishandeling en Word Plantaardig een plantaardige #potluck in Antwerpen
Iedereen bracht een heerlijk gerecht mee. Zo hadden we quinoa salade met pompoen, gember en chili, tofu stoverij, verschillende groentenslaatjes, smoothie, cupcakes, taart, suikerbrood, broodpudding,…
Met 12 mensen maakten we er een gezellige namiddag van. We hebben lekker gegeten en gedronken, nieuwe mensen leren kennen en leuke babbels gehad.

Bekijk de foto hier

 

 

Veggie World Utrecht!

Zondag 6 maart was het zo ver. De grootste internationale veggiebeurs van Europa, die eerder wereldsteden als Berlijn, Parijs en Zürich aandeed, werd voor het eerst georganiseerd in de Jaarbeurs in Utrecht. Met een volle bus deelnemers bezochten wij Veggie World en we waren niet de enige. Maar liefst 5000 mensen bezochten Veggie World. We konden proeven van heerlijke en plantaardige producten, zoals de beroemde Dutch Weedburger, ijs van Prof. Grunschnabel, zeewierpasta, vegan Turkse pizza en nog veel meer!

 

Bekijk de foto’s hier

AnimalZ

We hadden een succesvolle infostand tijdens de beurs van Animalz in Antwerp Expo! De plantaardige cupcakes waren in no-time volledig uitverkocht!

cupcakes
cupcakes

12688186_589159747908064_3554822652582485887_n 12744011_589159754574730_4637798596580682768_n 12745945_592672367556802_674952388545309847_n

Vegan BBQ

OP zaterdag 14/06/2014 organiseerde wij onze 1e Vegan BBQ! De eerste editie was een succes, iedereen vond het zeer geslaagd. Enkel de vegan burgers waren net iets te pittig, dus deze zullen de volgende keer vervangen worden.

Door alle voorbereidingen en de BBQ zelf zijn we helemaal vergeten foto’s te maken van het event. Niet te min was er 150€ opbrengst over voor Noodasiel Lommel. Dit was de opbrengst wat er over was van de 28 inschrijvingen.

Volgend jaar komt er een nieuwe vegan BBQ! Tot dan 🙂

Dierendag Geel

Geelse dierendag

 

Op 12 oktober 2013 organiseerde dierenwelzijn Geel, een dierendag evenement. Hun 1e dierendag was een groot succes. De opkomst was super, en we hebben er een super fijne dag gehad.

Het facebook evenement vind je hier terug.

Proudly powered by Wpopal.com