Zieke, jonge of zogende kittens brengen we onder bij opvanggezinnen. Zij verzorgen de kittens bij hun thuis, waardoor ze extra aandacht en (medische) zorg krijgen. Wanneer de dieren goed gesocialiseerd en gezond zijn, kunnen we hen herplaatsen.

Kittens

In de zomermaanden vangen we in het dierenopvangcentrum veel kittens op. We brengen deze kittens zo snel mogelijk onder bij onze opvanggezinnen. Voor de kittens is het prettig om in een huiselijke omgeving op te groeien, in plaats van in het asiel. In een thuissituatie kan er veel meer aandacht aan de kittens worden besteed, en goed gesocialiseerde katten zijn sneller en makkelijker plaatsbaar. Wanneer de kittens dertien weken oud en gezond zijn, worden ze voor adoptie aangeboden.

Soms komt het voor dat er hele jonge kittens in de opvang terecht komen. Dit is een intensief karwei, omdat de allerkleinsten ook nog nachtvoeding nodig hebben. Bovendien kunnen ze hun eigen lichaamstemperatuur nog niet reguleren en hebben ze vaak een warmtelamp nodig om warm te blijven. Deze dieren zouden zonder hun moeder normaal ten dode opgeschreven zijn. Goede vervangende moedermelk is belangrijk, want van koemelk of babymelk kunnen kittens ernstige maag- en darmklachten krijgen.

Wij betalen uiteraard de dierenarts kosten. Je krijgt ook voeding van ons mee. Een kattenbak voorzie je zelf (we lenen er ook uit). Verder dien je 3 maal naar het opvangcentrum te komen, in de paar weken dat de kittens bij je zitten. Dit om de kittens door onze dierenarts te laten vaccineren en steriel te maken. De meeste kittens zullen tussen de 10 à 15 weken bij jou thuis blijven. Hiermee dien je rekening te houden, we verplaatsen de kittens niet van gezin naar gezin.

Opvanggezin worden?

 

    × Heb je een vraag?