Dierenopvangcentrum Zemst werd opgericht op 1 januari 2018. De gemeente Zemst stelt haar gebouw aan de Erasmuslaan aan ons ter beschikking. Dierenopvangcentrum Zemst is onderdeel van Stop Dierenmishandeling vzw. De vzw werd opgericht op 1 maart 2015 als vrijwilligersorganisatie.

De  vzw doet beroep op vrijwilligers, die zich mee inzetten voor de werking van het dierenopvangcentrum. Vrijwilligers ontvangen geen enkele vergoeding. Ook de bestuursleden van Stop Dierenmishandeling vzw pakken hun mandaat vrijwillig op. Het bestuur van Stop Dierenmishandeling vzw telt 4 leden. 

Dierenopvangcentrum Zemst heeft 2 medewerkers in loondienst. Ferry en Annick staan in voor het dagelijkse verzorging van de dieren.

Ferry Heikoop - Uitbater Annick Hus - Asielvertantwoordelijke


Dierenwelzijn als drijfveer

Het welzijn van onze dieren staat steeds voorop. Zo maken wij tweemaal per dag alle dierenverblijven volledig schoon. Bij de katten worden tweemaal per dag de kattenbakken gedaan, de krabpalen , en de vloeren. Ook de hondenverblijven worden tweemaal per dag volledig schoongemaakt. Ook hun drink en eetbakken worden tweemaal per dag schoongemaakt, en volledig ververst. Bij warme temperaturen verversen we het water om de twee uur. 

Onze vrijwilligers komen voor onze katten tweemaal per dag dierenliefde geven. Zo worden ze voldoende gesocialiseerd, en blijven we hun zintuigen prikkelen.

Onze honden beschikken over een grote buitenruimte. Veel in hun verblijven binnen, zullen ze zeker niet zitten. Driemaal per dag komen vrijwilligers, om te wandelen met de honden. De laatste wandeling start om 20 uur in de avond. Zo zitten de honden niet te lang in hun verblijf, tot de volgende ochtend.

Bij warme temperaturen sluiten wij voor publiek. Zodat onze dieren van hun rust kunnen genieten. Zomaar onze dieren bezoeken, en hun verblijven ingaan. Wordt bij ons ook niet toegelaten. Men kan ons opvangcentrum bezoeken, en de dieren op afstand bekijken zonder ze te storen. Mogelijke adoptanten mogen uiteraard wel tot in de verblijven dan de dieren.

Dit zijn maar enkele maatregelen die wij treffen, voor een optimale omgeving voor onze dieren.

Wij zijn geen standaard asiel. De dieren beschikken over ruime verblijven. We voeren ook een no kill beleid toe in ons opvangcentrum. De dieren krijgen de beste zorgen en voeding. We hebben ruime openingstijden en een 24/7 telefonische permanentie.

Gedragstherapeute

Wij werken samen met Flappies Hondentraining, Augie zal wekelijks het gedrag van de honden inspecteren. En ons advies daarover geven. Zo kunnen wij de adoptanten beter selecteren, en deze de juiste informatie meegeven.

Boekhouding

De gestorte donaties komen toe op de rekening van Stop Dierenmishandeling vzw.

Alle donaties die we ontvangen voor Dierenopvangcentrum Zemst gaan integraal naar de werking van de vzw en de dieren. Afgezien van een reserve, houdt Dierenopvangcentrum Zemst geen gelden apart. Deze reserve is een buffer om de vaste kosten van de organisatie één jaar te kunnen financieren, om zo onze werking te kunnen blijven garanderen. Deze spaarpot wordt mee opgenomen in de boekhouding en is volledig transparant.

Jaarrekeningen

Erkenningsnummer katten: HK30216024
Erkenningsnummer honden: HK30216181