Welkom bij Dierenopvangcentrum Zemst vzw! Wij zijn een jonge organisatie, met een hart voor dieren. 

De  vzw doet beroep op vrijwilligers, die zich mee inzetten voor de werking van het dierenopvangcentrum. Vrijwilligers ontvangen geen enkele vergoeding. Ook de bestuursleden pakken hun mandaat vrijwillig op. 

Ferry Heikoop - Uitbater Annick Hus - Asielvertantwoordelijke


Dierenwelzijn als drijfveer

Het welzijn van onze dieren staat steeds voorop. Zo maken wij tweemaal per dag alle dierenverblijven volledig schoon. Bij de katten worden tweemaal per dag de kattenbakken gedaan, de krabpalen , en de vloeren. Ook de hondenverblijven worden tweemaal per dag volledig schoongemaakt. Ook hun drink en eetbakken worden tweemaal per dag schoongemaakt, en volledig ververst. Bij warme temperaturen verversen we het water om de twee uur. 

Onze vrijwilligers komen voor onze katten tweemaal per dag dierenliefde geven. Zo worden ze voldoende gesocialiseerd, en blijven we hun zintuigen prikkelen.

Onze honden beschikken over een grote buitenruimte. Veel in hun verblijven binnen, zullen ze zeker niet zitten. Driemaal per dag komen vrijwilligers, om te wandelen met de honden. De laatste wandeling start om 20 uur in de avond. Zo zitten de honden niet te lang in hun verblijf, tot de volgende ochtend.

Bij warme temperaturen sluiten wij voor publiek. Zodat onze dieren van hun rust kunnen genieten. Zomaar onze dieren bezoeken, en hun verblijven ingaan. Wordt bij ons ook niet toegelaten. Men kan ons opvangcentrum bezoeken, en de dieren op afstand bekijken zonder ze te storen. Mogelijke adoptanten mogen uiteraard wel tot in de verblijven dan de dieren.

Dit zijn maar enkele maatregelen die wij treffen, voor een optimale omgeving voor onze dieren.

Wij zijn geen standaard asiel. De dieren beschikken over ruime verblijven. We voeren ook een no kill beleid toe in ons opvangcentrum. De dieren krijgen de beste zorgen en voeding. We hebben ruime openingstijden en een 24/7 telefonische permanentie.

Gedragstherapeute

Wekelijks komt een gedragstherapeut langs voor de honden en katten.  Zo kunnen wij de adoptanten beter selecteren, en deze de juiste informatie meegeven over het dier.

Boekhouding

De gestorte donaties komen toe op de rekening van Stop Dierenmishandeling vzw.

Alle donaties die we ontvangen voor Dierenopvangcentrum Zemst gaan integraal naar de werking van de vzw en de dieren. Afgezien van een reserve, houdt Dierenopvangcentrum Zemst geen gelden apart. Deze reserve is een buffer om de vaste kosten van de organisatie één jaar te kunnen financieren, om zo onze werking te kunnen blijven garanderen. Deze spaarpot wordt mee opgenomen in de boekhouding en is volledig transparant.

Jaarrekeningen

Geschiedenis: 

Stop Dierenmishandeling vzw werd opgericht op 1 maart 2015. Op 1 januari 2017 kreeg Stop Dierenmishandeling vzw, de mogelijkheid om een eigen dierenasiel uit te baten. Stop Dierenmishandeling vzw was actief als Dierenrechtenorganisatie.

De Gemeente Zemst stelt haar gebouw en grond ter beschikking aan ons. Het asiel doopte we om tot Dierenopvangcentrum Zemst. Op 18 november 2018 werd besloten de activiteiten van Stop Dierenmishandeling vzw stop te zetten. En alles op te laten gaan in Dierenopvangcentrum Zemst vzw. Zo kunnen wij ons volledig focussen op onze activiteiten als dierenasiel.

Wij zijn erkend door dierenwelzijn, voor het uitbaten van een dierenasiel voor katten en honden.