Over ons

Dierenopvangcentrum Zemst verzorgt de opvang en herplaatsing van honden en katten. In april 2019 behaalde de uitbater het getuigschrift permanente vorming dierenasielmedewerker. Ook onze vaste medewerker en vrijwilligers behaalden het getuigschrift. We blijven onze vrijwilligers motiveren om de opleiding te volgen die door de dienst Dierenwelzijn wordt gegeven.

Team

  • Dieren verzorgen en medicijnen geven
  • Verblijven schoonmaken
  • Katten socialiseren
  • Honden uitlaten
  • Gedragsonderzoek dieren

Wil je ons
steunen?

Bekijk de
mogelijkheden

Het dierenopvangcentrum
Dierenopvangcentrum Zemst heeft 12 hondenverblijven en ruimte om 40 katten te huisvesten. Daarnaast beschikken wij ook over een luxe kattenpension.

Het welzijn van onze dieren staat steeds voorop. Zo maken wij tweemaal per dag alle dierenverblijven volledig schoon. Bij de katten worden tweemaal per dag de kattenbakken gedaan, de krabpalen , en de vloeren. Ook de hondenverblijven worden tweemaal per dag volledig schoongemaakt.

Onze vrijwilligers komen onze katten tweemaal per dag dierenliefde geven. Zo worden ze voldoende gesocialiseerd en blijven we hun zintuigen prikkelen.

Onze honden beschikken over een grote buitenruimte. Veel in hun verblijven binnen, zullen ze zeker niet zitten. Tweemaal per dag komen vrijwilligers om te wandelen met de honden. Alle honden krijgen dagelijks tweemaal hun wandeling. En tussendoor mogen ze spelen op onze speelweide.

Gevonden dieren worden door Dierenopvangcentrum Zemst opgehaald. Dit voor de gemeentes Zemst en Steenokkerzeel. Deze dieren worden gecontroleerd door onze dierenarts, gechipt, gevaccineerd en behandeld tegen wormen en vlooien. Mocht er meer medische zorg nodig zijn, dan regelen we dit uiteraard ook. We ‘bewaren’ de dieren twee weken voor de eigenaar. Pas na die twee weken kan een nieuw baasje een “zwerfdier” adopteren.

Naast de gevonden dieren vangen we ook afstandsdieren op. Dit zijn dieren die niet meer door hun eigenaar verzorgd kunnen worden. In tegenstelling tot de gevonden dieren, zijn afstand dieren niet gemeente gebonden. Iedereen uit Vlaanderen kan zijn hond of kat bij ons afstaan.

Dierenopvangcentrum Zemst voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat het in het kader van dierenwelzijn en mensenwelzijn, onvermijdelijk is. Euthanasie gebeurt steeds in overleg met verschillende partijen.

Wij hebben een vaste gedragstherapeut in loondienst voor de evaluaties van onze dieren. Maaike Pannemans werkt 3 dagen per week in ons opvangcentrum. Uiteraard heeft ze ook nog vele andere taken in het opvangcentrum. Zo kunnen wij onze adoptanten beter selecteren en informeren.

Boekhouding

Alle donaties die we ontvangen voor Dierenopvangcentrum Zemst gaan integraal naar de werking van de vzw en de dieren. Afgezien van een reserve, houdt Dierenopvangcentrum Zemst geen gelden apart. Deze reserve is een buffer om de vaste kosten van de organisatie één jaar te kunnen financieren, om zo onze werking te kunnen blijven garanderen. Deze spaarpot wordt mee opgenomen in de boekhouding en is volledig transparant.

Jaarrekeningen

ONS ADRES

Erasmuslaan 31 
1804 Zemst (Cargovil)

BEL ONS

015 140 770

MAIL ONS

info@dierenopvangcentrumzemst.be

© 2019 Dierenopvangcentrum Zemst vzw | Alle rechten voorbehouden | Privacy en Cookie verklaring | Rekeningnummer: BE39 7350 3775 5519