Politie neemt twee zwaar uitgemergelde honden in beslag
 
De politiezone Vilvoorde-Machelen is dinsdag overgegaan tot de inbeslagname van twee zwaar verwaarloosde honden. Het gaat om een chihuahua en een pitbull terriër. De dieren verblijven momenteel in het dierenopvangcentrum van Zemst.
 
De politie botste dinsdag ietwat toevallig op de twee verwaarloosde honden. Een wijkagent klopte om een niet nader bepaalde reden bij een woning in Vilvoorde aan en trof meteen de uitgemergelde viervoeters aan. Daarop besloot de politie de dieren in beslag te nemen en om ze in het dierenopvangcentrum in Zemst te plaatsen. “Dinsdagavond belde de politie ons op met de vraag of er nog een plekje vrij was voor deze honden, die heel mager zijn”, zegt Ferry Heikoop van het dierenasiel. “De stad Vilvoorde heeft een overeenkomst met een andere organisatie, maar deze weigerde enige medewerking omdat ze naar eigen zeggen geen inbeslagnames doen, maar enkel tijdelijke opvang voorzien. Helaas gebeurt dat regelmatig. Gezien Vilvoorde geen overeenkomst met ons heeft, mochten wij deze interventie weigeren. Toch hebben we toegezegd en hebben we de dieren vandaag opgehaald.”
 
Hoe het nu verder moet met de dieren? “Dierenwelzijn zal beslissen wat er met beide honden moet gebeuren en of ze terug naar de eigenaar zullen keren”, vertelt Heikoop. De kans bestaat echter ook dat het dierenasiel zelf eigenaar van de honden wordt. “Dit kan tot drie maanden duren voor het hele proces is afgerond. In tussentijd zullen wij er alles aan doen om de dieren terug aan te sterken.” Donderdag zal een dierenarts de honden onderzoeken en zal de gedragstherapeut van het centrum een evaluatie maken van het gedrag van de honden. Die resultaten zullen vervolgens bezorgd worden aan de inspecteur van dierenwelzijn.
 
Mensen die graag willen steunen, voor voeding en medischekosten. Kunnen terecht op onze website:
 
www.dierenopvangcentrumzemst.be/donatie
 
BRON: https://www.hln.be/in-de-buurt/vilvoorde/politie-neemt-twee-zwaar-uitgemergelde-honden-in-beslag~a1de9258/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

× Heb je een vraag?