Het jaar is weer bijna voorbij; een heel bewogen jaar voor iedereen. Ondanks Corona hebben we niet stilgezeten en hebben we nieuwe samenwerkingen kunnen afsluiten. Door de toename van nieuwe gemeentes, hebben wij onze werking ook moeten aanpassen. Vanaf januari 2021 zullen er bij ons een aantal zaken wijzigen. Dan ga je even naar zee om een frisse wind door je gedachten te laten waaien en ook nieuwe ideeën te krijgen 😂
 
We zetten de belangrijkste punten even op een rijtje:
 
Onze openingsuren wijzigen vanaf 1 januari naar 08u30 tot 17u30* Wij zijn niet vrij toegankelijk voor publiek; wij werken enkel op afspraak. Wens je een dier te adopteren, een dier af te staan, een donatie af te geven? Dan boek je je afspraak online in.
 
*Uitzondering voor gevonden dieren: daarvoor staan wij nog altijd klaar vanaf 8uur! Voor gevonden dieren is er geen afspraak nodig. Bel ons vooraf wel even op, mocht je naar het opvangcentrum komen.
 
Onze telefoonlijnen zijn vanaf 1 januari enkel nog beschikbaar voor: gemeentediensten, politiediensten, dierenartsen, inspectiediensten, gevonden dieren en het zwerfkattenbeleid. Voor alle overige vragen, zijn wij enkel nog per e-mail bereikbaar*
 
*Uiteraard snappen wij dat niet iedereen over internet of een e-mailadres beschikt. Daarom kan je ons elke dag van 13 tot 17 uur uitzonderlijk nog bereiken voor algemene vragen, indien je thuis niet over internet of een e-mailadres beschikt.
 
Onze adoptieprocedure voor honden en katten wijzigt vanaf 1 januari. We plannen namelijk eerst een videogesprek met je in. Om op afstand kennis met je te maken, je verwachtingen te horen, maar ook je thuis te kunnen zien waar ons dier terecht gaat komen. Het videogesprek vindt plaats via je pc of smartphone. Het kennismakingsgesprek boek je online in via onze website. Waarna je automatisch een link van ons toegestuurd krijgt.
 
Hebben wij een geschikt dier voor jou, dan plannen we direct een afspraak voor jou in. Je komt dan op bezoek in het opvangcentrum en je ontmoet dat dier. Voor katten is doorgaans één bezoek voldoende en kan de kat direct mee. Neem dus zeker een reismand mee! Voor honden vragen wij na het bezoek een paar dagen na te denken, en een vervolgafspraak te maken. Is de vervolgafspraak positief, dan mag de betreffende hond doorgaans mee op deze vervolgafspraak. Voor sommige honden is het nodig meermaals langs te komen. Maar dit vertellen wij je allemaal tijdens het videogesprek met jou.
 
Ben jij niet handig met video calls, of heb je geen internet thuis? Dan plannen wij gewoon op de ouderwetse manier een afspraak met jou in. We vragen dan wel foto’s te nemen van de leefomgeving, waar ons dier terecht zal komen.
 
Vanaf 1 januari zullen wij met drie fulltime medewerkers zijn in het opvangcentrum, die elk 38u per week zullen werken. Zo zijn we goed voorbereid op de extra gemeentes die worden toegevoegd en kunnen wij onze service blijven aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

ONS ADRES

Erasmuslaan 31 
1804 Zemst (Cargovil)
Enkel op afspraak

BEL ONS

015 140 770
Elke dag bereikbaar 

MAIL ONS

© 2015 – 2021 Dierenopvangcentrum Zemst vzw | Alle rechten voorbehouden | Privacy en Cookie verklaring | Rekeningnummer: BE39 7350 3775 5519