Wist je dat: het ons maandelijks € 15.000 tot 20.000 kost om het opvangcentrum draaiende te kunnen houden? Velen denken ook dat wij door de gemeente betaald worden, maar dit klopt niet 🧐  Wij betalen als vzw ons eigen personeel, dierenartskosten, dierenvoeding , nutsvoorzieningen, enz. Wij kunnen de opvang alleen blijven betalen dankzij onze donateurs en mensen die regelmatig acties voor ons organiseren. En uiteraard ook door de contracten die wij afsluiten met verschillende gemeentes voor de opvang van gevonden honden en katten 🐕 🦊

Ook kregen wij van de Gemeente Zemst de afgelopen 3 jaren een werkingssubsidie, die we dit jaar voor het laatst ontvangen. Dit was een subsidie die het mogelijk maakte om het asiel te kunnen heropstarten. Het gebouw was volledig leeg toen wij het betrokken, we moesten letterlijk vanaf nul beginnen.

Hoeveel kregen wij precies van de gemeente? 1e jaar: € 15.000, 2e jaar: € 10.000 en het 3e jaar: € 5.000. Waar we uiteraard super blij mee waren 🌷 Want de laatste subsidie wordt deze maand uitbetaald (januari 2020)👐

Wist je dat: wij onze dieren elke maand ontvlooien en ontwormen? Wij gebruiken voor onze 🦊  Stronghold Plus pipets, en voor onze 🐕 Advocate pipets.

Zo houden wij extra huisgenoten buiten op veilige afstand 😂  Hierdoor hebben wij in het dierenasiel nog nooit een vlooienplaag gehad en gaan onze diertjes zonder extra huisgenoten naar hun gouden mand. Elke maand deze behandeling herhalen kost veel geld, maar uiteraard is het beter dan een vlooienplaag in huis te hebben

Wist je dat: onze vrijwilligers tweemaal per dag alle dierenverblijven schoonmaken? Alle 🐱 bakken worden geleegd. Het drinkwater en de voeding worden ververst en uiteraard worden de verblijven volledig gepoetst. Ook bij onze 🐕 kuisen we tweemaal per dag. Hun manden worden opgeklopt en nodige dekens worden ververst. Alle drink- en eetbakken worden ververst.

We starten hiermee om 8 uur ‘s ochtends en stoppen om 10 uur. We herhalen alles nog eens van 14u30 tot 16 uur. En dit 7 dagen per week, 365 dagen per jaar Van bezoekers horen we regelmatig dat ze tot hun verbazing hier niks ruiken. Zelfs bij de katten ruikt alles heel clean 🌷Het geheime wapen? Een héél goedkoop middel 😉 Javel is het enige product dat wij elke dag gebruiken in het opvangcentrum.

Wist je dat: onze vrijwilligers tweemaal per dag 🐱liefde komen geven? En dit 7 dagen per week! Dit helpt niet enkel voor hun socialisatie, maar door te spelen hebben ze ook veel minder stress. Ook krijgen ze regelmatig speeltjes met valeriaan in, waardoor ze even helemaal kunnen ontstressen.

We krijgen regelmatig de opmerking van bezoekers dat onze katten er zo rustig bijliggen. En ze over het algemeen goed met elkaar overeen komen. Natuurlijk is dit niet het enige waarmee we rekening houden, ook hun leefomgeving passen wij aan naar de noden van onze katten Zo zijn er veel verstopplaatsen en kunnen ze op verschillende hoogtes zitten. We geven alleen voeding van goede kwaliteit en we geven regenwater aan onze katten. Voor de moeilijke drinkers zetten wij waterfonteinen neer Ook voor onze katten maken wij in het asiel dagelijks het verschil om het hen zo aangenaam mogelijk te maken

Wist je dat: bijna al onze honden wekelijks een dagje mogen gaan logeren bij onze vrijwilligers? Zo zijn ze even weg uit het asiel en kunnen ze even volledig ontspannen 🥰  Maar zo krijgen wij ook veel waardevolle informatie over de hond. Hoe verloopt de 🚗  rit? Kan de 🐕 alleen blijven? Is de 🐶zindelijk? Voor de honden betekent een logeerpartij even “relaxtime”. Wetenschappelijk onderzoek uit de VS heeft aangetoond dat de honden veel minder gestresseerd zijn.

Asielen kijken meer en meer naar de behoeftes van hun dieren. Een asielverblijf hoeft per definitie echt niet slecht te zijn. Want wat is ons land zonder dierenasielen? 🙂 Uiteraard krijgen de dieren bij ons ook de beste zorgen. Kwaliteitsvoeding, twee wandelingen per dag van elk een uur. In de namiddag spelen op onze speelweide. Spelletjes in hun hok, of mee in de inkom aan ons bureau. Het zal nooit een saai verblijf zijn, we proberen altijd het beste ervan te maken.

× Heb je een vraag?